T Mobile naar rechter om afschakelen koperlijnen KPN

glasvezel aanleg straat ligt open

KPN moet het uitschakelen van koperlijnen zeker twee jaar uitstellen. Dat wil T-Mobile die met deze eis naar de rechter stapt. Verder moet volgens de telefoomprovider het overzetten van klanten van koper naar glasvezel een stuk rustiger aan.

Volgens T-Mobile heeft de provider niet genoeg tijd van KPN gekregen om klanten over te zetten. KPN had veel eerder moeten aankondigen dat ze dit gingen doen. Nadat Telecompaper hierover met een stuk kwam, was het commentaar van KPN dat zij vonden dat T-Mobile meer dan genoeg tijd heeft gehad.

T-Mobile gebruikt voor haar internetdiensten het vaste netwerk van KPN. De provider stelt dat klanten vooral financieel de dupe gaan worden van de omschakeling naar glas, omdat de tarieven daarvoor fors hoger zijn dan die van internet via de koperleiding. Dat betekent dat T-Mobile zelf ook gedwongen is om de prijzen op te voeren.

Afschakelen

Aanleiding is de aankondiging in februari vorig jaar van telecomprovider KPN dat zij begin 2023 zeker twee miljoen adressen die nog koperlijnen gebruiken  zullen afschakelen. Dat zijn vooral gebieden waar al wel glasvezel ligt.

Volgens KPN zijn de investeringen in glasvezel al jaren fors. De telecomprovider zegt ook dat glas een stuk beter is voor het milieu omdat glasvezel een fractie van de energie verbruikt als je dat vergelijkt met het verbruik van kopernetwerken.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X