Autoriteit Persoonsgegevens

stapel papier op bureau. Loopbriefje MMC

Loopbriefje op straat oorzaak datalek Máxima MC

Een zogeheten loopbriefje dat op straat lag is de oorzaak van een flink datalek in het Eindhovense Máxima Medisch Centrum (MMC). Het ziekenhuis meldt dat zelf in een update op de site. Op oudjaarsdag...

onvoorzichtig AVG miljoenenboetes

Miljoenenboetes bij handhaving privacywet

Sinds de start van de Europese privacywet GDPR (AVG) legde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) miljoenenboetes op. Bedrijven die een loopje nemen met de privacy van klanten voelen de strafmaatregelen die in de honderdduizenden euro’s...

laptop met cookies

Privacytoezichthouders EU willen verbod volgcookies

Privacywaakhonden in de EU willen een verbod op gebruik van volgcookies. Ook de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil dat. De Europese privacywaakhonden zitten gezamenlijk in de European Data Protection Board (EDPB). Nu de Commissie...

datalekken

Justitie meldde in 5 jaar 455 datalekken bij AP

Het Ministerie van Justitie meldde tussen 2016 en 2020 zeker 455 datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).  Het ministerie schrijft dat in een verslag aan de Tweede Kamer. Door de jaren heen neemt het...

Rabobank Utrecht hoofdkantoor

Banken willen klantgegevens delen: AP zegt nee

De Nederlandse bankensector wil klantgegevens gaan delen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De Autoriteit Persoonsgegevens zegt echter nee, terwijl de overheid voor is vanwege fraudebestrijding. Volgens de banken zou klantgegevens delen...

Autoriteit Persoonsgegevens logo

Miljoenennota: geen verhoging budget AP

Het budget van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor 2022 blijft 25 miljoen euro. Dat is evenveel als in 2021. Dat blijkt uit de Miljoenennota en het AP is er niet blij mee. Het kabinet...

X