Autoriteit Persoonsgegevens

stadsplattegrond smart cities

Smart Cities: kleine gemeenten doen het slechter

Grote gemeenten zijn al stukken verder met Smart Cities dan kleine. Vooral de grote gemeenten hebben al maatregelen genomen rond criteria en mogelijkheden. Dat zijn de eerste resultaten van een onderzoek van de Autoriteit...

digitale gegevens

Boete voor BKR om kosten inzage persoonsgegevens

Het BKR (Stichting Bureau Krediet Registratie) krijgt een boete van 830.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens. Het BKR vraagt onterecht geld aan mensen die digitaal hun persoonsgegevens willen inzien. Volgens de Autoriteit wierp het...

tiktok

AP start onderzoek naar TikTok

Dagelijks delen miljoenen kinderen en jongeren over de hele wereld talloze creatieve filmpjes via de social media-app TikTok. Sommige video’s bereiken via deze app miljoenen mensen wereldwijd. Ook in Nederland hebben veel kinderen TikTok...

privacy woordenwolk privacy shield

Forse stijging privacyklachten in 2019

In 2019 dienden ruim 27.800 mensen een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege een mogelijke privacyschending. Het aantal privacyklachten steeg met bijna 79 procent ten opzichte van 2018. Ondanks maatregelen om klachten sneller...

druppel lekken medische gegevens beveiligingslek

Dwangsom voor VGZ en Menzis om lekken medische gegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft aan zorgverzekeraars, VGZ en Menzis, in 2018 een last onder dwangsom opgelegd. Dit is gebeurd vanwege ongeoorloofd gebruik van medische gegevens van verzekerden door mensen die daartoe geen toegang...

X