Autoriteit Persoonsgegevens

Logo Google Eemshaven datacenter

Consumentenbond naar rechter om Google-zaak

De Consumentenbond stapt naar de rechter omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nog altijd geen besluit neemt over de klacht die de bond tegen Google indiende. De procedure moet alsnog leiden tot een gerechtelijk besluit....

twee koortsthermometers

AP: temperatuur meten van werknemers mag niet

De temperatuur meten van werknemers is overtreding van de wet AVG en mag dus niet, Ook niet als dat vanwege de coronacrisis is. Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens op grond van onderzoek. Het gaat...

digitale gegevens

AP moet flink uitbreiden voor bescherming digitaliserend Nederland

De Autoriteit Persoonsgegevens zal flink moeten uitbreiden om digitaliserend Nederland goede bescherming te kunnen bieden. Dat staat in de meerjarenbegroting die de Autoriteit donderdag publiceerde. Ontwikkelingen als gezichtsherkenning, internet of things, algoritmes, smartphonetechnologie, volgsoftware,...

stadsplattegrond smart cities

Smart Cities: kleine gemeenten doen het slechter

Grote gemeenten zijn al stukken verder met Smart Cities dan kleine. Vooral de grote gemeenten hebben al maatregelen genomen rond criteria en mogelijkheden. Dat zijn de eerste resultaten van een onderzoek van de Autoriteit...

digitale gegevens

Boete voor BKR om kosten inzage persoonsgegevens

Het BKR (Stichting Bureau Krediet Registratie) krijgt een boete van 830.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens. Het BKR vraagt onterecht geld aan mensen die digitaal hun persoonsgegevens willen inzien. Volgens de Autoriteit wierp het...

tiktok

AP start onderzoek naar TikTok

Dagelijks delen miljoenen kinderen en jongeren over de hele wereld talloze creatieve filmpjes via de social media-app TikTok. Sommige video’s bereiken via deze app miljoenen mensen wereldwijd. Ook in Nederland hebben veel kinderen TikTok...

X