Autoriteit Persoonsgegevens

lek in waterleiding synoniem voor datalek

Boete Booking.com voor te laat melden datalek

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt Booking.com een boete op omdat het een datalek te laat meldde. Het bedrijf krijgt een boetebedrag van 475.000 euro. Booking.com kreeg op 13 januari 2019 bericht over het datalek,...

privacy woordenwolk privacy shield

AP: Aantal privacyklachten blijft zorgwekkend hoog

Het aantal privacyklachten dat binnenkomt bij de Autoriteit Persoonsgegevens staat op ‘een zorgelijk hoog niveau’. Dat zet de Autoriteit Persoonsgegevens in een brandbrief. Intussen is de wachtrij onwaarschijnlijk hoog. Er zijn 9.800 wachtenden en...

Security update Microsoft exchange

Een lek in Microsoft Exchange

Partnernieuws van 4Consult Er is nog niet heel veel aandacht in de media voor het lek in Exchange waarmee we op dit moment te maken hebben, maar we voorspellen vast dat dit gaat veranderen....

Gaswinning Groningen

19.000 gedupeerden van datalek NAM

Een groot datalek bij de NAM trof de laatste dagen 19.000 mensen. Het gaat om een grote groep gedupeerden die claims hadden ingediend vanwege aardbevingsschade. De gas- en oliemaatschappij is niet de enige want...

datacenter

AP luidt noodklok: explosieve toename datadiefstal

Datadiefstal was vorig jaar het grootste probleem en zal dat dit jaar waarschijnlijk ook zijn. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meet een explosieve toename van datadiefstal. Met name het aantal hacks gericht op buitmaken van...

Man met hoofd door beeldscherm digitale maatschappij

Meer personeel voor AP voor onderzoek datalekken

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) mag meer personeel aannemen om het onderzoek van datalekken te versnellen. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat de Tweede Kamer dinsdag aannam. Het voorstel komt na een groot pleidooi van...

gezichten silhouetten kleur

AP waarschuwt Jumbo: stop gezichtsherkenning

Jumbo supermarkten krijgt een formele waarschuwing van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)  vanwege het gebruik van gezichtsherkenning. Dit staat sinds december 2019 uit, maar de winkelketen had het plan het toch weer te gaan gebruiken....

X