Twitter ontslaat 8% van zijn personeel

Twitter logo
Twitter schrapt per direct 336 banen; 8 procent van het personeel. Dat blijkt uit documenten van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Ook de uitbreiding van het hoofdkantoor gaat niet door.
Twitter-ceo Jack Dorsey, die pas twee weken in het zadel zit,  schrijft in een brief aan het personeel dat het bedrijf een kleiner ontwikkelaarsteam nodig heeft. Als eerste is een aantal technici ontslagen.
Tussen 2013 en nu kromp het personeelsbestand van het microblogbedrijf al met de helft. In het afgelopen kwartaal had het bedrijf nog rond de 4.100 werknemers.
Voornaamste oorzaak is dat de groei in gebruikers stagneert. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg het aantal kerngebruikers met slechts 2 miljoen: van 302 naar 304 miljoen. De groei van Twitter staat dus vrijwel stil. Wel lijken beleggers inmiddels meer vertrouwen te krijgen in het bedrijf met de nieuwe wind van Dorsey. De waarde van het aandeel steeg deze week 14 procent.

De eerste medewerkers van Twitter zagen meteen de dag na de aankondiging al het effect. In plaats van persoonlijk ontslag, konden ze niet meer inloggen.

De Nederlander Bart Teeuwisse, die op zijn Linkedinprofiel te boek staat als senior software engineer bij Twitter, was volgens Business Insider één van de gedupeerden. De Nederlander was de dag na de aankondiging thuis aan het werk. Toen hij echter probeerde in te loggen op zijn werkmail, kreeg hij enkel de melding: ‘Toegang geweigerd’. Zijn voicemail vertelde de rest.

Wat bleek? CEO Jack Dorsey, had de gedupeerde medewerkers een mail gestuurd…. op hun inmiddels geblokkeerde werkmailaccounts. Bart was dus niet de enige die het ontslag op deze manier moest vernemen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...