Blijven leren en ontwikkelen juist in 2021 van belang

Institute for International Research (IIR) nog altijd toonaangevend in de markt

Het is, zeker in deze roerige tijd, van cruciaal belang om relevante kennis up-to-date te houden. Dat geldt voor zowel de individuele medewerkers als voor organisaties in het geheel. Een van de manieren om dit serieus aan te pakken is door voor (team)ontwikkeling te kiezen door specifieke scholing binnen je vakgebied of branche te volgen.

Noodzaak tot opleiden

“Uiteraard baseren we ons aanbod op de wensen uit de markt, zodat we optimaal relevant zijn.” Aan het woord is Jorg van den Berg, commercieel directeur bij IIR. “Zo blijkt uit recent onderzoek van ons instituut dat 43 procent van de respondenten de voorkeur geeft aan het klassikaal volgen van lessen. Daarnaast geeft 34 procent aan liever online een training te volgen. Op basis van onder andere dit onderzoek hebben we ervoor gekozen om onze trainingen en conferenties zowel klassikaal als online aan te bieden. Wat in elk geval ook duidelijk naar voren kwam uit dit onderzoek, is de noodzaak tot opleiden. Ook in 2021.”
IIR, voluit Institute for International Research, verzorgt als officieel erkend opleidingsinstituut trainingen; online, hybride en op locatie. Zij focussen zich op de vakgebieden IT Security, IT Management, IT & Recht, Dataprotectie en Privacy. De ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis ondersteunen de visie van IIR. Juist in een tijd waarin veel zaken onzeker zijn, blijkt de wens om zekerheid te halen uit onder meer het borgen van kennis. Logisch ook: hoe groter iemands toegevoegde waarde als expert in een bepaald vakgebied, hoe succesvoller de organisatie optreedt in de markt.

Actuele kennis maakt medewerkers effectiever én productiever

Is er nieuwe wet- en regelgeving actief? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van cyberveiligheid? Wat betekent de AVG voor een bepaalde (overheids)instelling? Kennis is en blijft macht. Door jezelf (en je collega’s) op te laten leiden, ontstaat er ontwikkeling en daarmee nieuwe, relevante vakkennis in de organisatie. Mensen die exáct weten hoe het zit zijn doorgaans zelfverzekerder, gemotiveerder en productiever. Van den Berg: “Vraag jezelf bij de keuze voor een opleiding af of deze aansluit bij je persoonlijke doelen en bij de bedrijfsdoelstellingen. Wat gaat een opleiding bijvoorbeeld brengen voor jouw persoonlijke ontwikkeling? En hoe draagt deze kennis bij aan de missie en visie van de organisatie waarin je werkzaam bent? Idealiter sluiten de antwoorden naadloos op elkaar aan.”

Investering versus ROI

Uit diverse onderzoeken komt steeds opnieuw naar voren dat medewerkers meer uit zichzelf weten te halen als ze de kans krijgen om te groeien. Groei vindt plaats door het aangaan van nieuwe prikkels en het opdoen van nieuwe inzichten. De investering die werkgevers doen betaalt zich (meetbaar) snel terug in de kennis die de collega inbrengt.

IIR in het kort

– Met meer dan dertig jaar ervaring toonaangevend in Nederland.
– Maakt onafhankelijke keuzes voor de béste sprekers en docenten.
– Voorloper in de markt met nieuwe thema’s.
– Vakinhoudelijk sterk met nuchtere praktijkgerichte aanpak.
– Klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8.0.

“We zijn er gepast trots op dat zowel deelnemers als opdrachtgevers door de jaren heen zo positief over ons zijn”, besluit Van den Berg. “Proactief, betrokken, inhoudelijk sterk, en stuk voor stuk kwaliteitsdocenten zijn enkele steekwoorden die naar voren kwamen uit het laatste onderzoek dat is gehouden door het onafhankelijke Cedeo, de organisatie die opleidingsinstituten uitgebreid beoordeelt.”

Word beter. Vandaag nog.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Of zomaar even vrijblijvend sparren met een van onze professionals? Bezoek de website via www.iir.nl, stuur een e-mail naar info@iir.nl of bel met 020 – 580 54 00. We kijken uit naar je bericht.

Gerelateerde berichten...

X