CEO Marc Terveer: “In feite zijn wij werkplekexperts”

ThinClientSpecialist breidt uit met ICT Specialist

Een bekend gezegde luidt: ‘Verandering is de enige constante’. Dat geldt zonder meer voor de ICT-markt, die de afgelopen twee jaar een complete transformatie heeft doorgemaakt. Om goed aan te kunnen sluiten op deze ontwikkeling is vanuit ThinClientSpecialist onlangs ICT Specialist ontstaan. Hierover spreken we met CEO Marc Terveer.

Voordat de pandemie in alle hevigheid losbarstte, waren veel bedrijven weliswaar bezig met de inrichting van thuiswerken, maar het had niet echt hoge prioriteit. Tot iedereen ineens hals over kop gedwongen thuis moest werken. “Dat moest allemaal zo snel,” vertelt Marc Terveer, “dat er nauwelijks gelegenheid was om na te denken over de ideale inrichting van de werkplek. Wij zijn in feite werkplekexperts met een focus op thin clients. Sinds jaar en dag draaien onze gesprekken met klanten om drie kernvragen: 1) wat voor omgeving heb je, 2) wat moet het device doen en 3) hoe wil je het device beheren? En nu de coronastorm enigszins is geluwd, keren die drie vragen weer terug. Met name vanwege deze dynamiek zijn we met ICT Specialist van start gegaan.”

De prijs

Er is nog een andere marktverandering die weinig met corona te maken heeft. Terveer legt uit: “Weinig mensen nemen nog de moeite om uitgebreid met elkaar te praten over de mogelijkheden. Natuurlijk zijn er mensen binnen bedrijven die voor kwaliteit gaan en goed gewogen beslissingen willen nemen. Maar als inkopers het voor het zeggen hebben, gaat het nog maar om één ding: de prijs. Ook veel leveranciers en partners kijken niet verder dan hun neus lang is. Er wordt steeds minder proactief meegedacht met de klant. Is dit echt wat je nodig hebt? Wanneer heb je welk device waar nodig? Zal ik je de diverse mogelijkheden eens schetsen? De beperkte ruimte voor dat gesprek zie ik aan beide kanten van het spectrum.”

Expertise

ICT Specialist voert wél graag dat gesprek met klanten, omdat ze daar het verschil kunnen maken. “Het inrichten van de werkplek vanaf het stopcontact is namelijk onze expertise,” weet Terveer. “ICT is veel te complex geworden om als één partij de hele keten te bedienen. Wie dat nog probeert, is als een eend; die kan van alles een klein beetje: lopen, vliegen, zwemmen, maar blinkt nergens in uit. Daarom specialiseren leveranciers en dienstverleners zich. Gebieden als architectuur of licenties laten we graag over aan anderen. Wij zijn dagelijks in contact met HP, Dell, IGEL, Stratodesk, Atrust over hun thin client management tools. Daarom zijn wij in Nederland dé experts op het gebied van thin clients. De naam ThinClientSpecialist dekt wat dat aangaat zeker de lading. Wij zijn de experts in die specifieke niche van de ICT. In het verlengde daarvan zijn wij ook experts op het gebied van de totale werkplek. Dat bestrijkt het hele scala van de fysieke thin clients tot aan de headsets en ergonomische hulpmiddelen. Vandaar de nieuwe naam: ICT Specialist.”

Scherpe prijzen

Het voorgaande betekent overigens niet dat ICT Specialist duur zou zijn. Integendeel. Dankzij de goede relatie met fabrikanten kunnen zij tegen scherpe prijzen leveren. “Maar,” benadrukt Terveer, “wij willen ook service leveren waar een klant echt mee geholpen is. Uiteraard zijn bedrijven die vooral op prijs zijn gefocust welkom bij ons. Alleen zullen we voor hen niet ongevraagd meedenken over hun uitdagingen. Intern discussiëren we over dat spanningsveld, waarbij de vraag dan centraal staat: hoe willen wij groeien? Het zit nu eenmaal in ons DNA dat onze dienstverlening veel verder reikt dan het sec leveren van hardware, software en managementtools.”

Spiegeltjes en kraaltjes

Als voorbeeld noemt Terveer de ergonomie van de werkplek. “Ik heb altijd een tas bij mij met wat ik spiegeltjes en kraaltjes noem. Door aan klanten enkele eenvoudige en kleine oplossingen te laten zien, die het werkgemak verhogen, maak ik hen bewust van wat er allemaal mogelijk is. Neem bijvoorbeeld dockingstations. Vanwege schaarste in de markt zijn dockingstations lastig te verkrijgen. Dat lossen wij op door alternatieve merken aan te bieden of beeldschermen met een geïntegreerde USB-C dock. Een bijkomend voordeel van die laatste is minder kabels. Ook het concept van de thin client blijkt voor velen onduidelijk. Dat gaat namelijk niet alleen om die kastjes. Je kunt namelijk uitstekend van je laptop een thin client maken door daar software op te zetten van IGEL of Stratodesk. Op die manier kun je jouw thin client overal gebruiken. Een uitstekende oplossing, mede vanwege de veiligheid en het eenvoudige beheer.”

In het nieuwe portaal van ICT specialist kunnen bedrijven bestellingen plaatsen, of hun eigen shop-in-een-shop bouwen. “Een goede werkplek is belangrijker dan ooit,” vertelt Terveer. “Zeker met de huidige schaarste van ICT-talent wil je er als bedrijf alles aan doen om jouw mensen optimaal te ondersteunen. Hulp van experts op dat gebied is zeker geen overbodige luxe.”

ThinClientSpecialist/ICT Specialist

ThinClientSpecialist/ICT Specialist helpt bedrijven bij het vinden van de werkplekoplossing die het beste bij hen past. Zonder directe focus op merk of prijs worden de wensen en eisen van de klant in kaart gebracht. Aan de basis van de PoC en de offerte die hierop volgen ligt jarenlange ervaring in de diverse managementtools en in de optimale inrichting van de werkplek, op kantoor én thuis.
Het mooie is dat ThinClientSpecialist/ICT Specialist ook alle benodigde hardware, software en accessoires kan leveren. Bestaande hardware die wordt vervangen, kan op verzoek duurzaam worden afgevoerd. Hiertoe werkt ThinClientSpecialist samen met maatschappelijke organisaties die werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X