Communicatie moet doorgaan, ook als er weinig bereik is

Internationaal zakendoen krijgt een boost met Teams

Iedereen heeft de mond vol van duurzaamheid en recycling. Peute maakt het waar. Dit Hollands Glorie-bedrijf koopt wereldwijd plastics en papier in om dit in Dordrecht te recyclen voor hergebruik. Het is één van de grootste onafhankelijke papier- en kunststofverwerkers ter wereld.

Het hoofdkantoor en de productielocatie zijn gevestigd in Dordrecht. Daarnaast zijn er handelsondernemingen van de Peute Group in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, China en Indonesië gevestigd. Gamma-partner Flax.Connect heeft Peute geholpen om wereldwijd Teams in te voeren. De resultaten zijn verbluffend: 30% lagere communicatiekosten, grotere efficiency en tevreden medewerkers.

Als je wereldwijd zaken doet, loop je al snel aan tegen matig telefoniebereik en slechte verbindingen. Dat zet een rem op de handelingssnelheid en efficiency. “Wij weten niet half hoe wij in Nederland verwend zijn met onze communicatie-infrastructuur. Zelfs in Duitsland heb je hier en daar gebieden zonder bereik. Kun je nagaan hoe dat is als je wereldwijd aan het werk bent”, dat zegt Johan Beeckman, bij Peute Group verantwoordelijk voor Marketing en Communications. “In onze business moet je snel kunnen reageren op externe factoren. Snelle en probleemloze communicatie is cruciaal, waar ook ter wereld onze mensen aan het werk zijn. Flax.Connect heeft ons op basis van Teams geweldig geholpen, met een nuchtere, Rotterdamse aanpak die precies aansluit op onze bedrijfscultuur”.

Optimale bereikbaarheid

Beeckman wilde de communicatie verbeteren. “In de oude situatie liep de inkomende telefonie uit het buitenland via de centrale receptie voor doorverbinden. Als je vanuit het buitenland een korte vraag aan een collega in de backoffice had, was dat omslachtig en duur. Als die niet op zijn plek zat, moest hij of zij terugbellen. Dan krijg je hoge telefoonkosten -zeker als de beller in het buitenland zit- en een lange doorlooptijd om antwoord te krijgen op vaak simpele vragen waar snel een reactie op nodig is. Dus ging men collega’s op hun mobiel bellen, en niet iedereen is daar van gediend. Zeker niet als het om hun privétoestel gaat. Inmiddels is door corona iedereen gewend geraakt aan online communiceren. En ook in moeilijke landen hebben onze klanten en leveranciers wifi op hun locaties. Dus daar kunnen onze mensen ter plaatse voor communicatie gebruik van maken. Het werd tijd voor Teams”.

No-nonsense

Peute is voor de betere integratie in de bedrijfsprocessen van de collega’s onderweg of in het buitenland te rade gegaan bij de vaste ICT Partner Flax.Connect. Flax.Connect is gespecialiseerd in het leveren van veilige en betaalbare telecom en ICT- diensten aan het MKB. Het is geen ‘u vraagt, wij draaien’ bedrijf.

“Wij onderscheiden ons met een heel persoonlijke klantbenadering, een no-nonsense aanpak en een eerlijk advies. ‘Dit kan niet’ kan ook een antwoord zijn. We gaan de haalbaarheid van klantwensen eerst uitzoeken voordat we met een oplossing komen. En kan het niet rechtsom, dan kijken we of het linksom misschien wel gaat”. Dat zegt Patrick Sprado, mede-eigenaar en directeur van Flax.Connect. Hij benadrukt het belang van een persoonlijke en klant gecentreerde benadering. ”Er zijn heel veel concurrenten op de markt, allemaal met een gelijksoortig aanbod en een gelijkwaardig prijsniveau. Met de ‘hoe’ van je dienstverlening maak je het verschil”.

Integratie Teams en bedrijfstelefonie

Sprado heeft in kaart gebracht wat Beeckman wilde bereiken. Daar vloeide een advies uit voort, op basis van de inzet van Gamma Communications voor de integratie van Teams met de mobiele telefonie oplossing van Gamma. En passant wist Peute met deze oplossing 30% te besparen op de communicatiekosten. Beeckman: “Je bent al snel geneigd te gaan voor de maximale bundels, maar Flax heeft eerst het reële gebruik per gebruiker in kaart gebracht en op basis daarvan per gebruiker de optimale bundel vastgesteld”.

Sprado legt uit: “De helft van de bedrijven maakt geen kritische prijsvergelijking voor zakelijke telefonie (vast en/of mobiel). Jaarlijks worden hierdoor tientallen miljoenen te veel uitgegeven. Dankzij onze unieke wijze van het aanbieden van telefonie, bij voorkeur op basis van Gamma-oplossingen, besparen wij voor bedrijven tientallen procenten. Ons record is zelfs 70%. Gamma maakt het ons mogelijk om bedrijfscommunicatie te integreren in Teams en de moderne werkplek. Die bestaat uit een combinatie van desktop computer, laptop of tablet en zo nodig de smartphone”.

Peute is nu een paar maanden aan de slag met Teams via Flax.Connect. Naast de kostenbesparingen profiteert het bedrijf van grote efficiencywinst. “Mensen zijn veel makkelijker bereikbaar en kunnen rechtstreeks onderling communiceren en documenten delen. Daardoor is onze reactiesnelheid sterk toegenomen en is frustratie over lastige onderlinge bereikbaarheid weggenomen. We kunnen sneller schakelen en vernieuwen”.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...