Gamma maakt Microsoft Gamma Operator Connect beschikbaar voor MKB

Microsoft Teams ontwikkelt zich van samenwerkingstool naar centrale hub voor alle productiviteit, inclusief telefonie. De integratie met andere Microsoft-oplossingen, zoals het CRM-platform Dynamics 365, maakt dit mogelijk. Ook oplossingen van leveranciers zoals Gamma Communications helpen hierbij. “Teams wordt net zo belangrijk in je digitale set-up als je internetbrowser en het besturingssysteem van je PC of laptop,” aldus Remco de Kramer, Product Marketing Manager Modern Work bij Microsoft.

Sinds de pandemie is online samenwerken niet meer weg te denken. Collaboration tools – Teams voorop – hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. En die ontwikkeling gaat in hoog tempo door. Teams dankt zijn populariteit onder meer aan het feit dat het integraal deel uitmaakt van de kantoorapplicatie-omgeving Microsoft 365.

Meer functionaliteit

De afgelopen twee jaar zijn al meer dan 400 nieuwe functies aan het samenwerkingsplatform toegevoegd. Denk daarbij aan het kunnen inloggen met meerdere accounts, nieuwe presentatiemogelijkheden, live transcripties, het tijdens een presentatie live vertalen van sheets. Of een geïntegreerd whiteboard waarop de deelnemers van een Teamsessie live aantekeningen kunnen maken. Nieuw in Nederland is geïntegreerde telefonie door Gamma Communications.

Vaste telefonie toegevoegd

Het toevoegen van vaste telefonie aan Teams zorgt voor een betere bereikbaarheid en vergroot de mogelijkheden voor efficiënter samenwerken. “Voor de integratie met telefonie bieden wij verschillende oplossingen”, vertelt Mark Stromeier – Product Manager Unified Communications bij Gamma. “Microsoft Teams Operator Connect is de simpelste en snelste manier om gebruik te maken van spraak binnen Teams. De end-to-end serviceafspraken tussen Microsoft en Gamma waarborgen de beste kwaliteit én de hoogste betrouwbaarheid.” De implementatie en het beheer zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Via het vertrouwde Teams-beheercentrum kies je Gamma als operator en profiteer je direct van lage kosten voor infrastructuur en beheer. Een uitkomst voor alle IT-managers in Nederland die telefonie eenvoudig willen integreren in Teams. Stromeier: “In de UK hebben we veel succes met deze oplossing. Gamma Communications is nu de eerste in Nederland die dit via partners levert.”

Direct Routing

Een andere oplossing is Microsoft Teams Direct Routing, vooral geschikt als de gebruiker al enige kennis heeft van Microsoft Teams. Stromeier: “Direct Routing geeft een directe integratie met ons Gamma-telefonienetwerk en zorgt ervoor dat investeringen in apparatuur van derden, zoals een Session Border Controller (SBC), overbodig worden. Heb je al geïnvesteerd in een SBC of heb je specifieke extra routeringswensen? Dan is de Gamma DIY SIP Trunk de beste oplossing.” Binnen de Horizon, BusinessPro of Flex voor Microsoft Teams programma’s van Gamma kunnen bedrijven hun telefonieoplossing integreren met Microsoft Teams. Zo profiteren zij van de uitgebreide telefoniefunctionaliteiten van Gamma hosted telefonie. “Ongeacht de oplossing die je kiest, je profiteert altijd van de aantrekkelijke tarieven van Gamma”, zegt Stromeier.

Eenvoud en gemak

Daar voegt De Kramer aan toe dat de integratie van spraak, data en video nu echt een fluitje van een cent is geworden. “Naadloos communiceren en samenwerken vergroot de mogelijkheden van bedrijven enorm. Dankzij de samenwerking met Gamma binnen Operator Connect voor Microsoft Teams kunnen organisaties snel en eenvoudig een moderne telefonieoplossing implementeren. Zonder complexe infrastructuur en tegen aantrekkelijke tarieven. Hierdoor komt Teams-telefonie binnen bereik van een grote groep MKB-bedrijven die kunnen blijven werken met hun vertrouwde lokale telecom en IT-partner.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X