Nieuwe 4K monitor van EIZO

EIZO kondigt de FlexScan EV3285 aan. De nieuwe monitor beschikt over een 4K-display met een diagonaal van 31,5 inch en 3840 x 2160 pixels. Dankzij een pixeldichtheid van 140 dpi worden de beelden en teksten haarscherp en glashelder weergegeven.

Het nieuwe randloze design maakt de monitor bij uitstek geschikt voor werkplekken met meerdere monitoren en zorgt ervoor dat het weergegeven beeld zonder afleiding kan worden bekeken.

 

Aansluitingen

De monitor is uitgerust met twee HDMI-poorten, een DisplayPort en een USB type C-poort. Daarmee biedt de monitor universele connectiviteit met elke PC. Bovendien kunnen met behulp van de modi PbyP (Picture-by-Picture) en PinP (Picture-in-Picture) meerdere ingangssignalen tegelijk op het display weergegeven worden. Met PbyP kan het display in twee of vier gebieden onderverdeeld worden, waarbij elk gebied een apart ingangssignaal of een aparte toepassing toont. Bij PinP wordt in een hoek van het beeldscherm een extra ingangssignaal over het normale beeld gelegd.

Via de USB type-C-poort kan de FlexScan EV3285 door middel van een enkele kabel video-, audio- en USB-signalen ontvangen, met een snelheid tot 5 Gbit/s. De FlexScan EV3285 levert tot 60 watt vermogen voor het opladen van notebooks en andere apparaten via een USB type-C-kabel. Een aparte voedingskabel voor deze apparaten wordt overbodig en de monitor biedt daarmee een docking-functie.

 

Flexibiliteit

De FlexScan EV3285 is voorzien van een ruimtebesparende en ergonomische voet die 195 mm in hoogte verstelbaar is en een draaihoek van 344 graden biedt. Met de monitor wordt ook een kabelafdekking meegeleverd, waarmee de kabels aan de achterkant van de monitor kunnen worden opgeborgen. Daarnaast is er optioneel een thin-client-houder verkrijgbaar, waarmee bijvoorbeeld een mini-PC op de achterkant van de monitor kan worden bevestigd. De stabiliteit en de beweeglijkheid van de monitor blijven daarbij behouden.

 

Innovatieve software

De nieuwe monitor is compatibel met de eigen software van EIZO, Screen InStyle. Met deze software kunnen toepassingen aan een vooraf ingestelde beeldmodus worden gekoppeld, waarmee volledig automatisch de beeldhelderheid en de kleurtemperatuur worden toegewezen. Hiermee kan de gebruiker de monitor ook dimmen op basis van het tijdstip van de dag, de energie-instellingen van de monitor regelen en een opstelling met meerdere monitoren configureren. Een bijzondere innovatie: de signaalingang kan nu makkelijk worden gewisseld via een sneltoetscombinatie in plaats van met de monitorknoppen. Dankzij een server-app voor Screen InStyle kunnen systeembeheerders de instellingen van meerdere EIZO monitoren in een installatie vanuit één centrale plek beheren. Dat is vooral nuttig voor ondernemingen die ervoor willen zorgen dat alle monitoren correct afgesteld zijn en dat de energiebesparende instellingen geactiveerd zijn.

 

Over EIZO

EIZO – wat ‘beeld’ in het Japans betekent – is een bedrijf in visuele technologie dat monitoroplossingen voor het hogere segment ontwikkelt en produceert. EIZO combineert hardware- en softwaretechnologieën met consulting, webhosting en andere services om klanten in uiteenlopende sectoren zoals de grafische sector, gaming, de medische sector, maritieme sector en luchtverkeersleiding, te helpen meer comfortabel, doeltreffend en creatief te werken. EIZO, met hoofdkantoor in Hakusan (Japan), heeft O&O-centra en fabrieken in Japan, China, Duitsland en de VS, en is in meer dan 80 landen vertegenwoordigd.

Meer informatie? Neem vandaag nog contact op met EIZO voor een vrijblijvende afspraak en/of testopstelling via 040-7600360 of info.nl@eizo.com.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X