Operator Connect van meerwaarde voor Benvalor

Gamma Communications was in mei 2022 de eerste provider die Microsoft Teams Operator Connect op haar platform kon aanbieden voor de integratie van telefonie en Microsoft Teams. Advocatenkantoor Benvalor is in Nederland een van de eerste gebruikers. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Wij werkten met Skype for Business in een private cloud. Skype wordt echter uitgefaseerd door Microsoft. Bovendien willen we onze communicatie meer integreren in onze kantoorprocessen en de voordelen van de public cloud benutten, onder meer op het gebied van security. Onze ICT-services leverancier The Sourcing Company adviseerde over te stappen op Microsoft Teams. Die overgang ging heel makkelijk, eigenlijk probleemloos”. Dat zegt Huan Tan. Tan is Partner bij Benvalor, een boutique advocatenkantoor gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Als ICT-portefeuillehouder heeft hij de implementatie van Teams door Gamma Partner The Sourcing Company aangestuurd. Het vanuit Woerden opererende The Sourcing Company is cloud services provider, gericht op onder meer advocatenkantoren, woningcorporaties en de zorg.

Tijd en kennis

Advocatenkantoren draaien op kennis en tijd. Waar in de meeste bedrijven medewerkers hun eigen secretaresse (m/v) zijn, is het secretariaat in de advocatuur vaak nog de plek waar alles samenkomt. Dan zijn bereikbaarheid en gemakkelijk doorschakelen cruciaal. Hoe efficiënter de bedrijfscommunicatie, hoe effectiever de cliënt geholpen kan worden.

“Je moet altijd bereikbaar zijn, gemakkelijke communicatie is dus heel belangrijk. We krijgen veel inkomend contact en dat moet zo soepel mogelijk worden doorgeleid naar de betreffende specialist, of deze nu op kantoor is of waar dan ook. We zien nu dat zo’n beetje de helft van het werk gedaan wordt op kantoor en de andere helft buiten de deur, meestal bij de medewerker thuis. De werkplek en de communicatie moeten de medewerker volgen, in plaats van andersom. En dat gaat prima met de integratie van de oplossing van Gamma met Teams en de andere Microsoft-applicaties.”

Bandbreedte

Aan de voorkant ging de overstap probleemloos. Tan: “De applicaties waren zó geïnstalleerd en iedereen was direct online. Het Operator Connectplatform van Gamma werkt heel intuïtief, onze medewerkers hoefden niet op training. Je hebt gewoonweg niet door dat je via Teams belt”. Ook de onderliggende techniek was snel ingesteld.

Wat komt er volgens Tan nog meer bij kijken als je de overstap naar Teams wilt maken? ”De routering van de telefonie in de nieuwe omgeving dien je opnieuw in te richten. Ook het overzetten en koppelen van nummerplannen heeft even aandacht nodig. Een tip is ook om vooraf te kijken of de capaciteit van het kantoornetwerk en de bandbreedte van de internetaansluiting toereikend zijn. Allemaal heel eenvoudig, maar vooraf wel iets waar je even rekening mee moet houden”.

Desktop-telefoons, wegdoen of niet?

Na de overstap op Teams heeft Tan de desktop-telefoons weggedaan. Die leken overbodig te zijn geworden omdat alles met de computer, tablet en mobiele telefoon kan worden gedaan. Vooral de medewerkers van het secretariaat vonden dat toch niet handig. “Voor het doorverbinden zijn zij gehecht aan hun desktoptelefoon, dat zijn zij nu eenmaal gewend. We hebben er daarom weer een paar aangeschaft”.

Aandachtspunten

Tan heeft gemerkt dat na corona de manier van werken veranderd is. “Ook intern overleg gaat nu hybride, vanuit huis en op kantoor. Maar altijd via Teams. Als je tijdens een overleg een kamer deelt, moet je of heel goede ruisonderdrukking hebben of de microfoon dichtzetten, anders gaat het geluid rondzingen.”

Per saldo is Microsoft Teams Operator Connect van grote meerwaarde voor Benvalor. “Je bent overal mobiel bereikbaar met één enkel nummer, ook als je wilt videobellen. Je hebt altijd je werk bij je en alle contacten staan op één plek”.

“Je hebt niet door dat je via Teams belt”.

The Sourcing Company
Gamma Communications

Lees ook:

Gerelateerde berichten...