Uitzending met Fabienne de Vries moet bewustwording snelgroeiend HCI vergroten

Partnernieuws van Lemontree

Is de spannende strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes in formule 1 ingegeven door HCI?

De HyperConverged Infrastructures (HCI) zijn niet meer weg te denken uit ons ICT-landschap en het aantal bedrijven dat hiermee werkt groeit hard. Zo blijkt uit onderzoek van ESG. Dat deze vorm van ICT baanbrekend is blijkt wel uit het feit dat zowel Red Bull Racing als Mercedes met deze vorm van IT werken (redactie: beide raceteams werken met SimpliVity van Hewlett Packard Enterprise). Maar wat kan zo’n ‘hyper geconvergeerde’ omgeving voor bedrijven betekenen? Duidelijk is dat cloudplatformen, zoals Azure van Microsoft, enorme flexibiliteit en kant-en-klare functionaliteit kunnen bieden. Maar daar staan vaak wel hoge kosten tegenover. Met een hyperconverged infrastructuur kunnen bedrijven een private cloudomgeving realiseren, met voordelen als: zeer hoge beschikbaarheid, significante vereenvoudiging van ICT, een aanzienlijke kostenreductie, een sterk wapen tegen ransomware en een flinke urenbesparing op het beheren van de omgeving.

HCI is een flexibele en compacte IT architectuur die in een datacenter wordt geplaatst. AI-gestuurde intelligentie en ingebouwde databescherming en noodherstel zorgen voor bijzonder hoge betrouwbaarheid. Op het moment dat deze oplossing op twee verschillende locaties wordt geplaatst wordt data slim en snel gededupliceerd en beschikt de klant over een extreem hoge beschikbaarheid.

Bewustwording door gratis te bekijken opnames

Omdat veel bedrijven onvoldoende op de hoogte zijn van de voordelen van deze vorm van ICT liet Lemontree in samenwerking met Hewlett Packard Enterprise een speciale uitzending maken over dit onderwerp. Gepresenteerd door Fabienne de Vries die ervoor zorgt dat de experts en klanten niet te technisch worden, waardoor het ook voor bedrijfsmanagers te begrijpen is.

In de uitzending komen drie experts aan het woord die uitleggen wanneer HCI het beste tot z’n recht komt, wat je er als bedrijf aan kunt hebben en voor welke toepassingen het wordt gebruikt. Daarnaast komen de IT-managers van bouwsoftware Brink en cardprotector Secrid aan het woord over hoe zij Hyperconverged IT gebruiken.

De uitzending is gratis te bekijken op YouTube.

Lees ook:
  • HPE SimpliVity blijkt sterk wapen tegen Ransomware
  • Organisaties kiezen steeds vaker voor HCI

Gerelateerde berichten...

X