VideoDoc communiceert met patiënt en arts

In ons land wordt al jaren gesproken over telemedicine, maar de praktijktoepassingen zijn op de vingers van één hand te tellen. Radboudumc is één van de weinige ziekenhuizen die dergelijke toepassingen gebruikt. In Amerika, waar veel mensen langer moeten reizen naar hun arts, is het aantal aanbieders en de diversiteit in toepassingen groter. ICT/Magazine polste een van die aanbieders: HealthNet Connect.

HealthNet Connect houdt zelf de hele cirkel in de hand, van de devices of wearables waarmee patiënten hun eigen metingen doen tot en met de algoritmen die berekenen bij welke patiënten veranderingen optreden die kunnen duiden op complicaties of verslechtering van de situatie. Het kernproduct heet VideoDoc: een videoconferencing-oplossing die contact maakt met de devices en de gemeten waardes communiceert aan een beveiligde server. Bovendien stelt de VideoDoc de patiënt of wijkverpleegkundige in staat via video te communiceren met de arts.

“Voor de arts hebben we een dashboard gemaakt,” vertelt Phil Patterson, Executive bij HealthNet Connect. “Patiënten krijgen daarin een groen, oranje of rood bolletje. Bij de groene patiënten is niets veranderd of hun situatie is misschien wel verbeterd. Van de oranje patiënten krijgt de arts ’s ochtends, zodra zijn werkdag begint, een alert. Bij hen is er een verandering in de situatie waar naar gekeken moet worden, maar het is niet acuut. Bij de rode patiënten gaat real-time een alarm.”

Voor zorgverleners en technologiepartijen die telemedicine willen gaan toepassen heeft hij één advies: “Probeer geen wiel uit te vinden, maar ga partnerships aan met partijen die goed zijn in onderdelen van de keten. Beschouw de hele zorgketen, bedenk hoe telemedicine daarin waarde kan toevoegen en buig je dan pas over de techniek. Geen enkele patiënt zit immers te wachten op vijf portalen van vijf verschillende zorgverleners.”

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van december

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...