Visie op 2016 van ICT/Magazine

Predictive Analytics

Traditiegetrouw richten wij in de laatste editie van het jaar het blik  voorwaarts met onze visie op 2016. Maar wie had vorig jaar december durven voorspellen dat een toonbeeld van stabiliteit en degelijkheid als Volkswagen in zulk zwaar weer terecht zou komen?

Wie had durven dromen dat ‘deep decarbonization’ serieus in zwang zou raken en Big Oil in het defensief zou drukken? Kon iemand voorspellen dat befaamde evangelisten van de technologische vooruitgang ineens moord en brand zouden schreeuwen over de apocalyptische gevaren van AI? De toekomst is altijd dubbel zo wild en onvoorspelbaar als wij vooraf kunnen bedenken. Dat blijkt keer op keer.

Tijdens de ITxpo in Barcelona afgelopen november deed Gartner haar befaamde voorspellingen. Chief of Research bij Gartner, Daryl Plummer, benadrukte tijdens zijn keynote diverse keren dat de mensen in de zaal hun voorspellingen vast en zeker niet zouden geloven. “Maar”, voegde hij daaraan toe, “zo idioot als sommige voorspellingen en trends voor 2016 ook mogen klinken, bedenk dat al onze vorige voorspellingen in 70 procent van de gevallen correct bleken.”

In hun voorspellingen richt Gartner zich voornamelijk op de opkomst van roboticering, de zogeheten ‘smart start’ en op het samenkomen van diverse ontwikkelingen zoals cloud, mobiel, social en big data.

Fred Teunissen en Ed Lute stellen de visie op 2016 iets breder. Ons doel is daarbij niet om ergens gelijk in te krijgen. Nee, wij willen u alleen stimuleren na te denken over de toekomstige trends waarmee u linksom of rechtsom te maken zál krijgen.

Lees de hele visie op 2016 van Ed Lute en Fred Teunissen online of in ICT/Magazine van december.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...