WE-IT start omscholingssite naar ICT banen

Zuyd

WE-IT start de website we-itwerkt.nl met omscholingsmogelijkheden naar banen in de ict. De site geeft inzicht in de diverse om- en bijscholingstrajecten naar in allerlei sectoren waar ICT nodig is.

De website is er voor werkgevers die op zoek zijn naar ICT’ers, en voor mensen die interesse hebben in een ICT baan. De site richt zich voornamelijk op de regio Zuid-Holland.

Samenwerkingsverband

WE-IT is een samenwerkingsverband van bedrijven, opleiders en overheden in Zuid-Holland. Samen willen ze meer mensen om- en bijscholen naar banen in/met ICT-sector. Een tweede doelstelling is het helpen van het MKB bij digitaliseringsvraagstukken. De site is het Zuidhollandse deel van het landelijke TekkieWorden.nl.

WE-IT is er voor werkgevers, werkenden, werkzoekenden en studenten. Op dit moment zijn er zeven  verschillende scholingstrajecten in Zuid-Holland.

In Zuid-Holland staan veel vacatures open. Er is een grote behoefte aan werknemers met ICT-vaardigheden. Niet alleen in de IT-sector, maar in alle sectoren. In bijna alle banen heb je op de een of andere manier met ICT te maken.

Voordelen voor werkgevers

Op we-itwerkt.nl vinden werkgevers informatie over het samenwerkingsverband en de diverse scholingstrajecten in Zuid-Holland. De voordelen voor partners van WE-IT zijn als volgt:

  • Directe toegang tot de talenten uit de diverse scholingstrajecten
  • Ondersteuning bij HR/capaciteitsvraagstukken rondom digitalisering en ICT. En bij het ontwikkelen van eventuele eigen scholingstrajecten
  • Deelname aan een netwerk waar veel kennis en praktijkervaring aanwezig is over vraagstukken die te maken hebben met human capital, digitalisering en ICT
  • De Haagse Hogeschool, penvoerder van WE-IT, verzorgt de coördinatie, administratie en de financiële verantwoording van subsidies namens alle partners
Lees ook:

Gerelateerde berichten...