DDA bestrijdt tekort aan techtalent met nieuwe samenwerking

sd-wan

Dutch Digital Agencies (DDA) gaat het tekort aan techtalent verder te lijf door samen te werken met TekkieWorden. Deze organisatie staat mensen bij die willen werken en studeren in tech. Beide organisaties willen het oplopend tekort aan techtalent in Nederland oplossen.

Met het partnerschap willen zij meer talent interesseren voor een IT-opleiding en een baan bij één van de vele ‘digital agencies’ die Nederland rijk is. Door de toenemende digitalisering groeit de vraag naar digitale diensten explosief en dus ook de vraag naar techtalent.

Daarom zetten DDA en TekkieWorden zich samen in om mensen warm te maken voor IT-opleidingen. Daarmee kunnen ze aan de slag als Developer, Digital designer, Growth hacker of Data-analist.

Werkgelegenheid

Naar verwachting zal in 2021 de gezamenlijke omzet van digitale organisaties aangesloten bij DDA met bijna 10 procent toenemen tot 872 miljoen euro. De werkgelegenheid in de sector groeit in 2021 naar verwachting met 7,6 procent naar 7916 werknemers (bron: Ipsos i.o.v. DDA).

De vraag naar digitalisering van producten van overheden, instellingen en commerciële bedrijven neemt toe, en daarmee de vraag naar IT’ers ook. Echter, digitale bureaus kampen, net als andere sectoren, al jaren met een oplopend tekort aan techtalent. Meer dan 50 procent van de vacatures bij ortganisaties betreft ‘developer’ rollen.

Het zet een rem op de groei van de sector. DDA en TekkieWorden gaan met voorlichtingsmateriaal als vlogs en activaties op scholen door het land. Ze zetten daar de kansen van IT-banen bij digitale bureaus in de kijker.

Het startschot van deze samenwerking is de online DDA-pagina op TekkieWorden.nl, met daarop diverse techbanen en projecten bij zogeheten digital agencies. Developers, UX-designers en data-analisten werken vaak in teams samen aan een digitale oplossing voor hun klanten. Deze ‘verslimmers’ zorgen voor vooruitgang waarmee miljoenen Nederlanders elke dag hun voordeel doen.

Diversiteit in tech

Naast werven en opleiden van (aankomende) IT’ers zetten de organisaties zich ook in voor meer diversiteit in de sector. Met de voorlichtingsmaterialen willen ze mensen van alle leeftijden, achtergronden, en denk- en werkniveaus interesseren voor IT, en helpen ontdekken welke IT-carrière bij hen past.

Naast de DDA-pagina op TekkieWorden.nl en de vlogs op het Youtube-kanaal, zullen verschillende digitale bureaus tijdens de TekkieWorden Week in november en maart hun deuren openen. Scholieren, studenten en omscholers komen daar alles te weten over werken als IT-er.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...