Randstad Digital antwoord op tekort digitaal talent

Randstad Digital antwoord op tekort digitaal talent

Het nieuwe Randstad Digital in Nederland brengt wereldwijd alle IT-dienstverlenende onderdelen samen onder een noemer. Nederland is het tiende land waar deze dienstverlening start. De hoop is dat het een goede bijdrage levert in het oplossen van het tekort aan arbeidskrachten en digitaal talent in de sector.

Het initiatief sluit aan bij de wereldwijde aanpak om via specialisatie tegemoet te komen aan veranderende behoeften van bedrijven en talenten in digitale transformatie. De mondiale arbeidsmarkt heeft een tekort aan talent, veranderende klantbehoeften en snelle digitalisering.De Randstad Digital Academy richt zich op de groei en ontwikkeling van IT-talent.

Ook Nederlandse bedrijven kampen met een ernstig tekort aan voldoende en adequaat opgeleid digitaal personeel. Dit belemmert hen strategische keuzes te maken en te implementeren. Nederland telde in februari 30.000 openstaande vacatures in het IT-vakgebied. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar er is al jaren sprake van een structureel personeelstekort in dit vakgebied. Er is dringend behoefte aan digitaal talent in AI en automation, cloud, data science en analytics, software development en project management.Toegang tot goed opgeleid, gespecialiseerd, en flexibele oplossingen voor digitaal talent op wereldwijde schaal is daarom van vitaal belang.

Met de wereldwijde talentcentra, en meer dan 25.000 engineers en digitale experts werkzaam vanuit 20 landen, is het numogelijk flexibel op te kunnen schalen, vaste functies te recruiteren, capaciteit te leveren en te voorzien in resultaatgerichte IT oplossingen. Het berijf levert digitaal talent, diensten en oplossingen in customer experience, cloud & infrastructuur, data & AI, en digital & product engineering. Mede door de grootte en reikwijdte zijn talenten gespecialiseerd in tal van marktsectoren, van financiële dienstverlening tot automobielindustrie. Het bedrijf voorziet internationaal in software engineers, webontwikkelaars, data scientists, cloud engineers, cybersecurity specialisten en UX/UI designers.

Lees ook: