Toegang, tijd en personeelsplanning in de logistieke en productiesector

In de logistieke en productiesector is de concurrentie groot. Efficiency, kostenbesparingen maar ook gezondheid en security zijn zeer belangrijke onderwerpen. Daarnaast zorgen veranderingen in deze sectoren door digitalisering, automatisering, schaalvergrotingen en wetgeving voor nieuwe uitdagingen en andere processen.

ICT&Logistiek

Op 8 en 9 november vond het event ICT&Logistiek plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Technologische innovaties werden getoond aan professionals die deze uitdagingen willen aangaan en voorbereid willen zijn op de toekomst. Ook Interflex was aanwezig, omdat softwareoplossingen voor toegangscontrole, tijdregistratie en personeelsplanning enorm kunnen helpen in de vooruitgang.

Toegangscontrole en bezoekersbeheer

Snelle en veilige toegangscontrole van medewerkers en andere bezoekers is namelijk essentieel binnen logistiek, transport of productie. Met de vele bewegingen aan de poort en alle safety- en security-eisen wil je dat deze controle goed verloopt.

Bovendien wil je precies weten wie zich waar bevindt. Bezoekers kunnen vooraf per mail een PIN- of QR-code en eventueel een veiligheidsinstructie ontvangen. Bij aankomst krijgen ze direct een badge met de juiste toegangsbevoegdheden. Zelfaanmelding door bezoekers kan ook: vooraf digitaal of ter plekke via een tablet of zuil.

Urenregistratie, taken en kostenplaatsen

Als de poort, deur of terminal waar mensen binnenkomen behalve toegang ook tijd registreert, heb je direct een accurate urenregistratie van de medewerkers of bezoekers. Wanneer een terrein in zones is verdeeld, heb je bij calamiteiten of evacuaties direct in kaart wie zich waar bevindt. En als het gaat om verschillende logistieke taken of productielijnen, kun je ook de medewerker laten klokken op een bepaalde taak en daarmee op een bepaalde kostenplaats.

HR en Finance maken natuurlijk graag gebruik van deze uren- en takenregistratiegegevens voor bijvoorbeeld personeelsplanning. Het systeem voor toegang en tijd kan rechtstreeks gekoppeld worden met HR-systemen, waardoor het ook voor deze afdelingen tijd en moeite bespaart. En de medewerkers hoeven zelf geen urenregistratie meer bij te houden. Zij kunnen deze uiteraard wel terugzien.

Personeelsplanning

Je kunt nog een stap verder gaan door het personeel via hetzelfde softwaresysteem in te plannen. Dan heb je de mogelijkheid om een forecast te maken, met behulp van historische data of trends, zodat je goed kunt voorspellen hoeveel medewerkers je op welke logistieke taak of productielijn nodig hebt. Je hebt bovendien altijd inzicht in de onder- en overbezetting. Bruikbare data voor sturing en analyses. Medewerkers kunnen zelf in het webportal of de app hun dienstrooster inzien, maar ook (indien door de organisatie gewenst) diensten ruilen met collega’s en vakanties aanvragen bij de leidinggevende. Dit gebeurt via een goedkeurings-workflow.

Koppelingen naar andere IT-systemen

Via interfaces kun je de producten en diensten van Interflex naadloos koppelen aan allerlei beveiligingssystemen zoals videobewaking, alarmcentrales en biometrische herkenning, waar het toegang betreft. Ook koppelingen met IT-systemen zoals HR- en ERP-pakketten, waaronder SAP, behoren tot de mogelijkheden.

Alles uit eigen huis

Interflex is jarenlang actief op het gebied van hard- en software voor toegangscontrole, bezoekersbeheer, tijdregistratie en personeelsplanning. Interflex levert geïntegreerde oplossingen: van advies tot en met installatie en ondersteuning. Alle hard- en software ontwikkelt Interflex in eigen huis. De flexibele oplossingen zijn zowel cloud-based als on-premise beschikbaar.

Interflex maakt deel uit van de Allegion Groep.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...