Zakelijk Microsoft Teams nu ook als gratis versie beschikbaar

Sinds eind vorige week is het zakelijke chatprogramma Microsoft Teams gratis voor iedereen beschikbaar. Het bedrijf maakte dat bekend in een blog. De gratis versie heeft wel beperkingen.

De gratis versie van het chatplatform is momenteel wereldwijd beschikbaar in 40 talen. Aanmelden kan met een e-mailadres. Of dat zakelijk of individueel is maakt daarbij niet uit.

 

300 gebruikers

Tot nu was de chatfunctionaliteit alleen beschikbaar voor gebruikers die een betaald Office 365-abonnement hadden. De gratis versie is bruikbaar tot 300 gebruikers per team. Het aantal berichten is wel onbeperkt.

De groep krijgt in totaal 10 GB ruimte. Elke gebruiker krijgt daarbij 2GB eigen opslag. Gebruikers mogen ook onbeperkt andere apps aan Teams toevoegen. Dat kan bijvoorbeeld Adobe zijn of Evernote. Verder kunnen gebruikers niet alleen chatten maar ook video- en audio-overleg plegen.

Het is niet zo dat bedrijven die nu gebruik maken van de betaalde versie via Office 365 zomaar kunnen overstappen naar de gratis Teams. Deze zakelijke gebruikers worden omgeleid en krijgen dan alsnog de extra mogelijkheden van de betaalde versie.

 

Slack

Microsoft lijkt daarmee nog harder in te willen lopen op het platform Slack. Deze zakelijke chat-app heeft vanaf de start al een gratis versie.

Deze laatste kent weer andere beperkingen dan de gratis Teams. Alleen de laatste tienduizend berichten zijn in de gratis versie van Slack te zien en te doorzoeken. Via chatberichten overleg plegen en bestanden uitwisselen zijn in beide apps het zelfde.

Gerelateerde berichten...

X