1,7 miljoen euro subsidie van RVO voor kristaloscillator IC

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een innovatiekrediet van € 1,7 miljoen beschikbaar voor ontwikkeling van een nieuw soort kristaloscillator. De maker ervan is het Eindhovense halfgeleiderbedrijf SemiBlocks. Zij gaan het geld inzetten  om nieuwe kristaloscillatortechnologie van een werkend prototype naar het eerste silicium te ontwikkelen.

Deze kristaloscillatortechnologie moet aanzienlijke kostenbesparingen en prestatievoordelen opleveren. Dit is vooral belangrijk voor opkomende 5G-technologiemarkten. Ook mobiele apparaten en infrastructuur, tot elektrische en autonome voertuigen kunnen ervan profiteren.

 

Goedkope kristallen

Het SemiBlocks IC werkt met standaard goedkope kristallen. Het elimineert de effecten van hysterese en compenseert frequentiefouten als gevolg van temperatuurvariaties, terwijl de nauwkeurigheid van de timing verbetert.

Naast de € 3 miljoen die BOM Brabant Ventures afgelopen zomer ophaalde bij een belangrijke Amerikaanse strategische partner, kan SemiBlocks met dit innovatiekrediet volgende maand de ‘tape out’ van haar eerste ‘engineering samples’ (ES0) realiseren.

Hierna volgt een periode van intensieve tests. Daardoor kan een tweede run ‘engineering samples’ (ES1) met verbeterde functionaliteit en prestaties beschikbaar komen. Het bedrijf verwacht de eerste commerciële producten voor kleine 4G / 5G-basisstations begin 2020 in productie te hebben.

 

Investeerders

Marcel Segers, Innovatiekrediet Adviseur bij RVO.nl: “Ons innovatiekrediet is specifiek gericht op Nederlandse bedrijven die werken aan baanbrekende innovaties. Dit doen wij omdat zelfs met een bekwaam team, een solide businesscase en een uitstekend marktpotentieel, investeerders deze technologieontwikkelingen vaak als risicovol beschouwen.”

“Dus hardware-startups in Europa kunnen moeite hebben om alle benodigde financiering rond te krijgen om hun ideeën te kunnen ontwikkelen tot oplossingen die klaar zijn voor de markt. SemiBlocks helpen cruciale mijlpalen te bereiken is precies waar het innovatiekrediet voor bedoeld is”.

 

Gerelateerde berichten...

X