18 % Britse bedrijven voorbereid op no-deal Brexit

Brexit no-deal Brexit. Engelse vlag uit EU

Slechts 18% van de Britse bedrijven is voorbereid op een eventuele no-deal Brexit. Tegelijkertijd maakt meer dan de helft van de Nederlandse en Vlaamse logistieke dienstverleners zich zorgen over Brexit. 48 procent denkt dat Brexit leidt tot wijzigingen in de (digitale) supply chain.

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 500 Britse supply chain managers en 40 Nederlandse en Vlaamse logistieke dienstverleners. Een op de vijf Nederlandse, Vlaamse en Britse bedrijven geeft aan dat de Brexit-effecten nu al volledig voelbaar zijn.

Vertragingen en capaciteitstekort

30 procent van de Vlaamse en Nederlandse logistieke dienstverleners ziet het minimaliseren van de impact op leveringen van en naar het Verenigd Koninkrijk als grootste Brexit-uitdaging. Een kwart vindt het beperken van vertragingen daarbij de grootste horde.

Ook Britse bedrijven zelf zijn bezorgd over de gevolgen van de Brexit. Tweederde (67%) zegt zich grote zorgen te maken over vertragingen in de supply chain. Vier op de tien is huiverig over de invloed van douaneaangiften op hun business.

70 procent van de logistieke dienstverleners bereidt zich voor op Brexit en zelfs een no-deal Brexit door inzicht te krijgen in de impact van douanedeclaraties op de (digitale) supply chain bij de in- en uitvoer van goederen.

Ook het vastleggen van afspraken over de levering en prijzen na Brexit (43%), het implementeren van software voor import- en exportaangiftes (35%) en het opvangen van verwachte vertragingen aan de grenzen (40%) staan hoog op het to-do lijstje van Nederlandse en Vlaamse logistieke dienstverleners.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X