Aantal betaalde klanten Slack zakt ondanks stijging thuiswerken

chat op telefoon

De zakelijke chat-app Slack moest in het afgelopen kwartaal 11 miljoen dollar, omgerekend 9,35 miljoen euro, afschrijven, ondanks de sterke stijging aan thuiswerkers. Aanleiding was financiële problemen bij een aantal klanten. Dat blijkt uit de recente kwartaalcijfers van het bedrijf.

De klap op de beurs bleef kort na aankondiging niet uit. Kort na de beurssluiting bleek dat  investeerders hun aandelen massaal van de hand deden. De waarde van het aandeel daalde daardoor met meer dan 18 procent.

Dat het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar zeker 25 procent meer facturen verstuurde dan in het tweede kwartaal van 2019, lijkt goed maar is dat niet. De groei is namelijk ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar juist tot stilstand gekomen. In dat eerste kwartaal was er sprake van een stijging van 38 procent.

Die verstuurde facturen zijn een goede graadmeter voor het bedrijf, omdat Slack voor het overgrote deel draait op abonnementsdiensten. Elke terugval heeft voor investeerders daardoor grote betekenis. Dat verklaart ook de ongekend felle beursreacties.

Overigens is niet alle kommer en kwel voor de zakelijke chatdienst. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Slack de omzet wel zag toenemen. Die ging naar 215 miljoen dollar. Het bedrijf maakt nog steeds verlies, maar ten opzichte van vorig jaar is dat een stuk minder. Zo was dit eind juli van dit jaar min 73 miljoen dollar, terwijl het in de zomer van vorig jaar nog 360 miljoen dollar was.

Of het bedrijf overeind blijft na de heftige beursreactie is nog niet duidelijk.

 

Gerelateerde berichten...

X