CEO outlook: werken op afstand is blijvertje

sd-wan

Bijna 80% van de leidinggevenden van grotere bedrijven gaat de mogelijkheden voor digitale samenwerking en communicatie blijvend gebruiken. Dat blijkt uit de CEO Outlook van KPMG. Het bedrijf zelf heeft de daad al bij het woord gevoegd en ook veel medewerkers zijn blij met de omslag.

Covid-19 speelt een grote rol in deze overgang. Driekwart van de bedrijven herzag daardoor ook de werving van personeel omdat  werken op afstand zorgt dat veel meer potentiële werknemers in aanmerking komen voor een functie. Bijna 70% van de CEO’s verwacht verder dat deze ontwikkeling zal doorzetten. Dit betekent ook forse inkrimp van de huidige kantoorruimte. Dat gaat op korte termijn gebeuren.

Mentale en fysieke gezondheid

Uit de CEO-outlook blijkt dat op afstand werken in combinatie met de uitbraak van COVID19 zorgt dat CEO’s zich een stuk drukker zijn gaan maken over zowel de mentale als fysieke gezondheid van werknemers. Dat komt omdat men zich zeer bewust is van het in goede banen leiden van zowek de inzet als beschikbaarheid van medewerkers. Ondanks de fysieke beperkingen in contact voelt bijna 70% van de CEO’s zich sinds het uitbreken van corona meer verbonden met de werknemer.

De uitkomsten van het onderzoek heeft KPMG ook zichzelf aangetrokken. Het bedrijf heeft zich er inmiddels op ingesteld dat het vele thuiswerken het nieuwe normaal is geworden.

“In plaats van ons te richten op een mededeling van de overheid over wat er wanneer weer kan, richten we ons op de nieuwe werkelijkheid en houden we er rekening mee dat een hybride werkvorm van thuiswerken en werken op kantoor de norm wordt”, zegt een woordvoerder van KPMG tegen NU.nl.

Tevreden

Werknemers die vanuit huis werken zijn zelf ook tevreden met de omslag. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM)

Thuiswerken en de Coronacrisis. Tussen de 55 en 70 procent van hen zegt dat thuiswerken bevalt. Bovendien verwacht ongeveer 40 tot 60 procent dat vaker thuiswerken erin blijft, ook als de coronacrisis voorbij is.

Thuiswerken en de coronacrisis

Deze week bleek uit de publicatie ‘Thuiswerken en de coronacrisis’ van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) ook dat tussen de 55 en 70% van de thuiswerkers positieve ervaringen heeft met thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dit aandeel was tussen maart en juli stabiel.

Ongeveer 40-60% van hen verwacht vaker te blijven thuiswerken als de crisis voorbij is. Hier is sinds het begin van de coronacrisis een stijging zichtbaar. De voorkeur gaat hierbij uit naar 1-3 dagen per week thuiswerken.

Gerelateerde berichten...