Alkmaar voor startup strategische stap in zoektocht naar IT’ers

Van een zolder-startup vanuit de polder naar een spiksplinternieuw pand in Alkmaar. Op zaterdag 17 maart openen de broers Tim en Chris Obdam (van Betty Blocks) officieel de deuren van hun nieuwe pand aan de Pettemerstraatweg in Alkmaar. Ze zetten een strategische stap in de zoektocht naar IT’ers.

Wat 15 jaar geleden begon met het inspreken van radio-jingles en een radiostation op een geheime locatie is uitgegroeid naar 4 bedrijven met ruim 110 werknemers in meer dan 6 landen.

In Nederland hebben de broers hun sporen al ruim verdiend. Vorig jaar werden ze nog opgenomen in Gartners Magic Quadrant, waren er vele award nominaties en de NHN Business Award wisten ze zelfs in de wacht te slepen.

Maar niet alleen in Nederland weten de broers de markt op te schudden. Met het no-code applicatie-ontwikkelplatform Betty Blocks zetten ze ook internationaal grote stappen. Ondertussen zijn er al collega’s in Amerika, Japan, Spanje en Engeland.

 

Wapen in ‘The war on Talent’

De keuze voor de stad Alkmaar is heel bewust gemaakt. “Natuurlijk hebben we ook naar steden zoals Amsterdam gekeken, maar daar is de strijd om IT’ers helemaal losgebarsten. Er is veel vraag naar geschikt personeel en veel van deze mensen wonen helemaal niet in Amsterdam.

Die wonen lekker in de Noordkop en stappen elke dag in de trein of auto voor hun werk. Met deze verhuizing naar Alkmaar bieden we ze een gunstig alternatief. Niet meer elke dag in de file of de trein scheelt een hoop tijd.” Aldus Chris Obdam.

 

Potentieel van Alkmaar

Naast veel professionals uit de Noordkop zien de broers ook veel potentieel in Alkmaar als onderdeel van de Randstad. “We zitten op nog geen half uur rijden van Schiphol, wat voor ons fijn is aangezien we veel gasten uit het buitenland krijgen. En Alkmaar heeft alle faciliteiten die je van een grote stad mag verwachten.” De broers zijn dan ook van plan om flink door te groeien in de stad.

 

Gerelateerde berichten...

X