Alternatief voor X, Threads, start waarschijnlijk donderdag

threads logo

Threads, het sociale media-alternatief voor X, voorheen Twitter, gaat waarschijnlijk donderdag van start in Europa. Op de website van het sociale netwerk van Meta (Facebook en Instagram) staat een teller in beeld.

Naar verluidt gaat Threads tegelijkertijd in alle landen van de Europese Unie van start. Het idee is ongeveer het zelfde als dat van X, maar een aantal aanpassingen moet zorgen dat het volgens de EU-wetten ook hier kan draaien. Het netwerk draait al sinds juli in de VS en was de eerste tijd succesvol.

Geen politiek

Threads is gekoppeld aan Instagram, maar dan bedoeld voor tekst. Het lijkt erg op X, maar anders dan het netwerk van Elon Musk zegt het juist geen politieke discussies te willen aanwakkeren.

Op Threads kan je met een Instagram-account inloggen. Daardoor kun je je contacten en je netwerk meteen inladen op Threads. Dat zorgde in de VS deze zomer voor een snelle start. Een paar dagen na de start had het netwerk honderd miljoen gebruikers.

Toch zijn die cijfers slechts een fractie van concurrent X. Maar Meta-topman Mark Zuckerberg is vol vertrouwen dat het Threads-netwerk het miljard binnen een paar jaar zal halen.

Het feit dat Threads pas deze week in de EU start komt wat de Metatopman betreft door de Europese regelgeving. Voor de start moest het netwerk zorgen dat ze aan de eisen voldeed. Zo komt er naar verluidt een versie van het netwerk waar je ook op kunt zonder een account te hebben of die aan te maken.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...