Amerikaanse investeerder Thoma Bravo neemt belang in LOGEX

vrouwendag toestemmingsvoorziening

De Amerikaanse software-investeerder Thoma Bravo neemt een aanzienlijk belang in de Nederlands zorgdata-analist LOGEX. Het gaat om een krappe meerderheid van de aandelen van het Amsterdamse bedrijf.

Een groep bestaande aandeelhouders van LOGEX, bestaan uit oprichters van het bedrijf en Summa Equity, gaat nauw samenwerken met Thoma Bravo en het management team. Gezamenlijk doel is de Europese groei van LOGEX te ondersteunen en de innovatie in healthcare analytics verder te stimuleren.

LOGEX is een toonaangevende leverancier van healthcare analytics-oplossingen. Het bedrijf helpt zorgverleners en ziekenhuizen om datagedreven beslissingen te nemen die moeten zorgen voor lagere kosten en betere service aan de patiënten. LOGEX, opgericht in 2008 is momenteel actief in tien landen

Betere zorg

“Onze missie is om data te vertalen naar betere zorg. Er is dringend behoefte aan sterkere zorgsystemen in Europa, die veerkrachtiger en toegankelijker zijn. We zijn al actief in 10 Europese markten. We weten dat we, als we verder kunnen uitbreiden, een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Europa en het interoperabel maken van systemen voor een betere internationale samenwerking. Thoma Bravo zal, met zijn diepgaande technische kennis en zijn operationele expertise, een fantastische partner zijn om ons te helpen dat doel te bereiken,” vertelt Philipp Jan Flach, Chief Executive Officer van LOGEX. Thoma Bravo is een actieve investeerder in Europa en heeft er in de afgelopen 12 jaar 11 miljard dollar aan aandelenkapitaal in 11 transacties ingebracht. Om de uitbreiding van het bedrijf in Europa verder te ondersteunen, opende Thoma Bravo in september 2022 een kantoor in Londen om de aanwezigheid en investeringsactiviteit van het bedrijf in heel Europa uit te breiden. Dit markeert de eerste investering van Thoma Bravo door zijn in Europa gevestigde team.

“Met zijn indrukwekkende softwareoplossingen, die de levering en kwaliteit van zorg optimaliseren, heeft LOGEX een echte impact op patiënten. Wij verheugen ons erop om met LOGEX samen te werken aan verdere innovatie die de missie om de Europese gezondheidszorg te verbeteren dichterbij brengt. We kijken ernaar uit om Thoma Bravo’s bewezen software en operationele capaciteiten in te zetten om het bedrijf te helpen zijn plannen waar te maken,” aldus David Tse, een Vice President bij Thoma Bravo.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...