Antonius ziekenhuis gestart met Virtual Fracture Care

zorgsector

Patiënten met een ongecompliceerde botbreuk of ander stabiel letsel kunnen via het Antonius ziekenhuis in Sneek en Emmeloord thuis herstellen met de Virtual Fracture Care. Voor vervolgafspraken hoeven ze dan niet meer naar het ziekenhuis.

De afdelingen Spoedeisende Hulp in Sneek en de spoedpost in Emmeloord bieden de behandelingen volgens de Virtual Fracture Care-methode (VFC) aan, waarmee alle ziekenhuizen in Friesland nu deze methode gebruiken. De app verzamelt geen gegevens over de gebruiker en er worden geen patiëntengegevens uitgewisseld of opgeslagen.

Met deze app kunnen patiënten zelf oefeningen doen en in hun vertrouwde thuisomgeving werken aan hun herstel. Als alles goed gaat is een extra ziekenhuisbezoek in dat geval niet meer nodig.

Normaal gesproken wordt voor vrijwel iedere patiënt met een verstuiking of botbreuk een afspraak voor nacontrole in het ziekenhuis gemaakt. Onderzoek toont aan dat dit lang niet altijd noodzakelijk is. Na behandeling op de spoedeisende hulp krijgen patiënten voor vertrek uitleg over de werking van de VFC-app. Patiënten met  een gecompliceerde breuk moeten nog wel naar het ziekenhuis.

De Virtual Fracture Care app voorziet patiënten naast hulp bij oefeningen ook van informatie over de behandeling, het herstel en de herstelperiode van het letsel. Verder staan er instructievideo’s op van oefeningen en opnieuw aantrekken van de brace, bijvoorbeeld na het douchen. De app heeft ook instructies om het herstel in het algemeen te bevorderen.

Naast de app is er een speciale Breuklijn beschikbaar, een telefoonnummer dat patiënten kunnen raadplegen bij vragen of toenemende pijnklachten. Gipsverbandmeesters zullen de vragen beantwoorden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...