App voor diabetes type 1-patiënten

De bètaversie van een diabetesapp draait prima en de patiënten zijn er blij mee. De app is ontwikkeld door Radboudumc, Philips en Salesforce in samenwerking met enkele diabetes type 1-patiënten.

Het is een integratie tussen Health Cloud en het HealthSuite digitale zorgplatform van Philips. De app is een open, cloudbased platform waarin klinische en andere persoonlijke gezondheidsgegevens van diverse apparaten en bronnen worden verzameld, met elkaar in correlatie worden gebracht en geanalyseerd. Zorgverleners, ketenpartners en patiënten hebben toegang tot gegevens. Patiënten tot hun eigen gegevens, artsen tot de data van hun individuele patiënten, maar ook tot volledige populaties. Dit laatste is vooral van nut voor onderzoekers.

De app helpt patiënten bij beslissingen die gerelateerd zijn aan hun ziekte: koolhydraten tellen, beweging en stressniveau in de gaten houden, bloedsuiker meten. Het academische ziekenhuis betrok bij de ontwikkeling van de app niet alleen medisch specialisten en app-ontwikkelaars, maar ook patiënten.

Lees het hele verhaal over de diabetes-app online of in ICT/Zorg van december.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...