De beveiliging van bedrijfsgegevens omvat veel meer dan het technische aspect alleen. Vanzelfsprekend moet de security op niveau zijn, zodat de risico’s zijn geminimaliseerd. Toch is ook de hele organisatie eromheen, zoals het beheer, compliancy van licenties en transparantie van kosten bepaald geen sinecure.
Johan van Winden, partner bij ditp, een full service it-dienstverlener, vertelt over zijn partnership bij Trend Micro, een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van it-beveiliging. “Voorheen werkte iedereen op één en hetzelfde werkstation, wat qua security overzichtelijk was. Tegenwoordig werken medewerkers op diverse devices vanaf verschillende locaties. Daarom concentreren de producten van Trend Micro zich op het beveiligen van de gebruiker, in plaats van op de apparaten. Dat is met de wildgroei aan laptops, tablets en smartphones namelijk onbegonnen werk geworden.”
Licentie en pricing
In plaats van het beschermen van één werkstation met een anti-virusproduct, krijgt een medewerker nu een compleet beveiligingspakket tot zijn beschikking waarmee al zijn devices worden beschermd. “Het mooie hiervan is dat de end point security voor alle devices van die medewerker onder één licentie valt,” vertelt Van Winden. “Dit is vanuit het oogpunt van compliancy vele malen overzichtelijker. Daarnaast wordt de pricing per medewerker op basis van pay-per-use per maand of per jaar geregeld. De benodigde security-onderdelen die een medewerker nodig heeft komen samen in één product.
Dus in één bedrag per jaar heb je zowel je anti-virus geregeld als zaken rondom webfiltering, encryptie van je laptop of je smartphone, malware-bescherming enzovoort. Je hoeft niet langer met ingewikkelde licenties te werken. Op zich is er weinig veranderd aan de manier waarop de software wordt geïnstalleerd. Alleen de manier van afrekenen en de wijze waarop je het in beheer brengt, zijn sterk vereenvoudigd.”
Centraal management
Belangrijk binnen dit verhaal is dat de security-producten onder centraal management kunnen worden gebracht. “Dat betekent,” legt Van Winden uit, “dat je een totaaloverzicht hebt van de beveiliging van alle devices en licenties op gebruikersniveau. Door de gebruiker centraal te stellen krijg je een veel completer overzicht van hoe een organisatie er qua security uitziet, dan wanneer je een en ander device-gericht zou beheren.”
Dit centrale management beperkt zich overigens niet tot end point security. Ook de datacenterproducten van Trend Micro kunnen eraan worden toegevoegd. Van Winden: “De organisatie kan het centrale management zelf verzorgen, maar kan dit ook uitbesteden. Wij kunnen dit als reseller op afstand voor de klant regelen. Ditp heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het leveren van een complete beveiligingsoplossing, die wij ‘Gebruiker Veilig’ noemen. Vanuit onze expertise implementeren wij deze Trend Micro oplossing én we verzorgen de monitoring. De pricing is op voorhand duidelijk en ook over licenties zijn er geen zorgen meer.”
We zouden bijna nog vergeten te melden dat de oplossingen van Trend Micro van absolute A-kwaliteit zijn. De organisatie is niet voor niets marktleider op het gebied van security-producten. Er zijn diverse modules beschikbaar die het complete scala bestrijken van alleen end point security tot volledige security van het serverpark tot aan enterprise applicaties toe. Met de combinatie van Trend Micro en ditp bent u verzekerd van slimme en transparante beveiliging die gaat waar uw gebruikers gaan.