1 min Security

Windows-security gaat op de schop

Microsoft verbouwt de beveiliging van en door Windows. Na de al doorgevoerde overgang naar cumulatieve patches volgen meer aanpassingen, voor Windows 7 en 10.

 

Zo gaat Microsoft zijn aanvullende securitytool EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) schrappen voor Windows 7. De bescherming die deze gratis download biedt, wordt opgenomen in Windows 10. EMET wordt nog tot 31 juli 2018 aangehouden voor Windows 7. Oorspronkelijk was het plan om eind januari dit jaar de stekker er al uit te trekken.

In maart heeft Microsoft nog in een online-enquête losgelaten dat het werkt aan toekomstige versies van EMET. Dit zou echter geen afstel betekenen voor het eerder geplande en vervolgens uitgestelde schrappen, laat Microsoft weten aan ICT/Magazine. Verder stapt de Windows-maker af van zijn openbare patch-informatieverschaffing middels Security Bulletins. In plaats daarvan biedt Microsoft voortaan een doorzoekbare online-database: de Security Update Guide. Via die portalsite kunnen beheerders patch-informatie op maat vinden.