CIO’s kampen met tekort aan vaardig personeel

CIO

Maar liefst één op de drie CTO’s en CIO’s van betaalinstellingen hebben een tekort aan vaardigheden binnen hun organisatie. Dit staat het behalen van de doelstellingen in de weg. Alle door Banken Circle ondervraagde CIO’s en CTO’s uit de Benelux bevestigen een tekort aan vaardigheden op minimaal één gebied binnen de organisatie. De grootste uitdaging ligt hier voor drie op de vijf (59%) organisaties bij de vaardigheid ‘werken in de cloud’. Van de 200 CIO’s en CTO’s geeft er dan ook maar één aan al zijn IT-systemen in de cloud te hebben staan. Twee op de vijf (43%) heeft momenteel minder dan de helft van hun IT-systemen naar de cloud verplaatst. Het tekort aan vaardigheden maakt het niet alleen lastiger om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten. Maar ook om volledig te herstellen van de coronacrisis.

Struikelblokken ook bekend in de rest van Europa

Ook buiten de Benelux lopen betaalinstellingen tegen blokkades aan die het onmogelijk maken om hun organisatie toekomstbestendig te maken. Zo vindt meer dan één op de drie (35%) banken wereldwijd de infrastructuur en het onderhoud van bestaande systemen achterhaald. En denkt 31 procent hetzelfde over hun API-technologie. Laatstgenoemde technologie wordt dan ook door alle respondenten aangewezen als het aspect wat de hoogste investering behoeft in vergelijking met de periode vóór de pandemie.

De weg naar een toekomstbestendige organisatie

Door de krachten te bundelen met verschillende betaalinstellingen worden investeringsplannen beter te realiseren. En is de stap naar een toekomstbestendige organisatie een stuk kleiner. FinTechs (66%) zijn iets meer geneigd dan banken (64%) om samenwerkingen aan te gaan met partners ten behoeve van hun tech-uitdagingen. Ruim drie op de vijf (65%) CIO’s en CTO’s is van plan om hun techplannen uit te besteden. Of gebruik te maken van partnerschappen. Ook het gebruik van kant-en-klare betalingstechnologie of het zelf bouwen van deze technologie behoort tot de opties. Hierbij zijn banken (71%) meer geneigd om kant-en-klare technologie aan te schaffen en kiezen PSP’s en FinTechs (70%) er liever voor om zelf oplossingen te bouwen.

Het onderzoek

Banking Circle, gelicenseerde bank en aanbieder van financiële infrastructuren, voerde een onderzoek uit onder 600 CTO’s en CIO’s van banken, FinTechs en PSP’s waarvan 200 uit de Benelux. Het onderzoek is gepubliceerd in het whitepaper ‘Futureproofing payments tech: The challenges facing CIO’s and CTOs‘.

Gerelateerde berichten...

X