CISO KPN Jaya Baloo vertrekt naar Avast

Jaya Baloo, Chief Information Security Officer, gaat KPN per 30 september 2019 verlaten. Zij zet haar carrière voort als CISO bij Avast. Dat maakte KPN eind vorige week bekend.

Volgens de Nederlandse telecomreus wordt een opvolger ‘te zijner tijd’ worden benoemd. Baloo blijf wel Quantum ambassadeur van het bedrijf, zowel internationaal als in Nederland zelf. Volgens KPN is dat om te verzekeren dat het bedrijf leidend kan zijn richting een nieuw quantum-internet en in het verzorgen van ‘post quantum security’.

Na eerder bij KPN gewerkt te hebben kwam Jaya in 2012 weer bij KPN in dienst als Chief Information Security Officer. Jaya over haar vertrek: “Ik heb met ontzettend veel plezier bij KPN gewerkt, veel mooie en uitdagende tijden meegemaakt en bovenal heb ik samen mogen werken met geweldige professionals. Nu is het tijd voor een volgende stap als CISO bij Avast, het grootste antivirusbedrijf ter wereld. KPN heeft voor mij altijd gevoeld als een familie, een hecht en krachtig team. De medewerkers van KPN, en CISO in het bijzonder, leveren iedere dag fantastisch werk. Zij houden KPN veilig en betrouwbaar. Ik gun hen het allerbeste.”

 

Top 100

In 2018 stond Baloo voor het eerst in de CISO Top 100. Dit is een lijst van de 100 meest innovatieve en invloedrijke Chief Informations Security Officers zijn in kaart gebracht. De CISO Top 100 is voor het eerst samengesteld om de noodzaak van de functie te benadrukken.

De lijst is opgesteld door journalisten Jessica Twentyman en Mark Samuels en security-expert David Clarke. Ook thought-leadership innovators HotTopics.ht en applicatie- en securitybedrijf F5 Networks steunen het initiatief. Nederland wordt vertegenwoordigd door Jaya Baloo, de CISO van KPN Telecom.

 

CTDO

Babak Fouladi, CTDO KPN: “Ik heb met heel veel plezier samengewerkt met Jaya. Ik bewonder haar expertise, haar power als persoon en haar kracht als zeer betrokken manager. We zullen Jaya in alle opzichten gaan missen. Maar ik wens haar bovenal het allerbeste in haar volgende stap.”

Joost Farwerck, COO en Lid van de Raad van Bestuur bedankt Jaya graag voor haar bijdrage aan KPN: “Jaya en ik hebben de afgelopen zeven jaar intensief samengewerkt. Ik respecteer en bewonder de manier waarop zij haar rol vervulde. Ze heeft een CISO-team opgezet dat één van de beste teams ter wereld is geworden en vele prijzen en waarderingen heeft binnengehaald. Mede dankzij Jaya’s inspanningen staan we met KPN te boek als veilige en betrouwbare dienstverlener. Ik ben blij dat we ook in de toekomst verbonden blijven met Jaya als adviseur van KPN op het gebied van security en quantum.”

 

Gerelateerde berichten...

X