Cloud, mobility en e-commerce aandachtsgebieden voor distributeurs

digitale strategie

Investeringen in cloudoplossingen staan bij distributeurs komend jaar hoog op de agenda, zo blijkt uit recent onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau TechValidate in opdracht van softwareleverancier Infor. Uit de resultaten blijkt dat 40 procent van de respondenten zeer waarschijnlijk de overweging maakt om in de komende 12 maanden te investeren in een cloudoplossing, terwijl 32 procent van de klanten op dit moment al technologie in een cloudomgeving host. Nog eens 14 procent bevestigt de plannen om af te stappen van on-premise applicaties.

Distributeurs willen hun onderscheidend vermogen in de steeds meer concurrerende markt verbeteren en de kosten verlagen. Voor het verlagen van de IT-gerelateerde kosten is cloud-enabled technologie een haalbare optie. Daarnaast kan het hosten van applicaties in de cloud flexibiliteit en connectiviteit opleveren. Dit kan helpen om betere efficiëntie en agility in dagelijkse activiteiten te realiseren.

“De cloud is belangrijk voor distributeurs omdat een verschuiving in het bedrijfsmodel naast nieuwe kansen voor groei ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengt,” aldus  Kelly Squizzero, industry and solution strategy director, Infor Distribution. “Migreren naar de cloud kan distributeurs helpen klanten maximale waarde te laten realiseren, omdat kritische informatie zoals voorraadniveaus, in realtime vanuit verschillende locaties beschikbaar is. Dit kan beslissers meer inzicht geven en hen helpen de beste keuzes te maken voor hun wereldwijde of landelijke organisatie.”

Naast de bevindingen over cloud computing blijkt uit het onderzoek dat 57 procent van de distributeurs het komende jaar in e-commerceoplossingen wil investeren. 44 procent geeft aan dat online sales een belangrijke aanjager voor groei is. Mobility is eveneens een belangrijk onderwerp. Maar liefst 43 procent van de respondenten wil in mobiele applicaties investeren.

Door softwaregebruikers van mobiele toegang te voorzien, waardoor ze te allen tijde gegevens kunnen inzien, kan een hogere productiviteit bereikt worden. Dit kan in het bijzonder belangrijk zijn voor werknemers die regelmatig onderweg zijn, zoals account executives of magazijnmanagers. Ze kunnen realtime updates ontvangen en uitvoeren, ook al zitten ze niet achter hun bureau.

“Dankzij Infor kunnen we nu het gehele proces van voorraadbeheer, verkoopgegevens en klantenservice integreren, de gebruikers van de informatie voorzien die ze nodig hebben en de bedrijfsvoering verbeteren”, aldus Jeff Bolton, IT-manager bij Sturgis Materials, Inc. “We overwegen om in de komende 12 maanden in cloudtechnologie te investeren omdat het ons helpt de winstgevendheid verder te verhogen door het wegvallen van de kosten voor on-site hardware en door het bedrijf op toekomstige groei voor te bereiden.”

 

Gerelateerde berichten...