Cloud-transitie vergroot vraag naar cloud business application consultants 

cloud

Steeds meer bedrijven werken in de cloud, en deze ontwikkeling zal de komende jaren voortzetten. Voor de implementatie van cloud-based systemen zijn veel consultants nodig. Zo is alleen al Microsoft de komende jaren op zoek naar honderden cloud business applications consultants, in de volksmond ook wel ERP consultant genoemd.  

In het hart van de organisatie

Cloud business application consultants informeren bedrijven over de beschikbare applicatiemogelijkheden en helpen hen bij het nemen van beslissingen die de bedrijfsvoering verbeteren. Ze hebben uitgebreide, functionele kennis van cloud applicatie systemen en spelen een belangrijke rol in het bedenken en implementeren van oplossingen. “Je kijkt in deze functie echt in het hart van het bedrijf,” geeft Freek Castelijns, IT recruitment consultant bij Walters People aan. “Want om een business applicatie te kunnen vervangen moet je heel diep in de informatie duiken.” Op die manier leer je gigantisch veel over hoe bedrijven werken. En hoe ze verbeterslagen kunnen maken.

Starters en zij-instromers

De functie spreekt een zeer gemêleerde groep professionals aan, legt Castelijns uit. “Doordat softwarebedrijven een actieve rol spelen in het opleiden van nieuwe consultants, is er niet één logische route binnen het vakgebied.” Het is een mooie rol voor iedereen die interesse heeft in bedrijfsprocessen en IT. En dit zowel voor seniors als starters.

De meeste cloud business application consultants hebben een hbo- of wo-opleiding business administration, finance of logistiek afgerond. Daarnaast vraagt het werk om systeem- en bedrijfsproceskennis en verschillende soft skills. Castelijns: ‘Je moet nieuwsgierig ingesteld zijn om erachter te komen hoe bedrijfsprocessen bij klanten daadwerkelijk lopen, waar de bottlenecks zitten en hoe die vervolgens op te lossen zijn.’

Omdat er op korte termijn veel nieuwe application consultants nodig zijn, is het mogelijk om vanuit een ander vakgebied in te stromen. Er worden samenwerkingsverbanden opgezet om mensen vanuit andere disciplines klaar te stomen voor het werk.

Uitgebreide doorgroeimogelijkheden

Het kunnen doorgroeien staat tegenwoordig bij veel mensen hoog in het vaandel. Ook in deze rol zijn er voldoende mogelijkheden om carrière te maken. Castelijns: “Je kunt – zodra je inhoudelijk veel ervaring hebt opgedaan – ook projecten aansturen en een team van applicatiespecialisten managen.” Ervaren Dynamics 365 implementatie consultants worden vaak ook betrokken in het salesproces. Of ze specialiseren zich in de implementatie van andere onderdelen van het Microsoft platform, zodat bredere inzet mogelijk is. Ook qua verdiensten is cloud application consultancy interessant.

Gerelateerde berichten...

X