3 redenen waarom low-code automatisering in opkomst is

Wanneer je bedrijfsprocessen voor je organisatie automatiseert, zal eenvoudig te implementeren en te gebruiken software je helpen sneller waarde te creëren. Ook voor workload automatisering wil je dat iedereen binnen IT snel productief kan zijn en kan vertrouwen op de software zodat de focus ligt op werk dat waarde toevoegt aan de organisatie.

Er is een toenemende adoptie van “low-code” eenvoudig-te-gebruiken systemen die bedoeld zijn voor niet-technische mensen, ofwel de “citizen developers”. Moderne workload automatiseringsoplossingen gebruiken dezelfde concepten om het bouwen van geautomatiseerde processen te vereenvoudigen.

Hoewel een zekere mate van technische expertise altijd nodig zal zijn wanneer het op automatisering aankomt, maakt de low-code aanpak van Redwood’s RunMyJobs een eenvoudige implementatie en een snelle time-to-value mogelijk. Het beschikt over drag-and-drop visuele procesketens, sjablonen en begeleide wizards die eenvoudig en snel geautomatiseerde processen creëren.

Tegelijkertijd kunnen power users gemakkelijk in de processen duiken en deze verder uitbouwen of uitbreiden met zoveel code als ze willen, in de coderingstaal van hun keuze. RunMyJobs ondersteunt 25 verschillende scripting- en programmeertalen – van Python tot PowerShell. Low-code betekent dus niet “geen code”; wanneer je het nodig hebt of wilt, is het allemaal beschikbaar.

Hier zijn drie belangrijke redenen waarom low-code automatisering in opkomst is:

1. Snelheid – Door innovatieve procesideeën snel in de praktijk te kunnen brengen, wordt het bedrijf wendbaarder en beter in staat om zowel interne als externe klanten te bedienen. Het geeft IT ook meer tijd om zich te richten op initiatieven met hoge prioriteit rond onderwerpen als cloud, digitale transformatie en andere waarde toevoegende en kostenverlagende initiatieven. De low-code automatiseringsaanpak in RunMyJobs maakt het sneller om deze processen te ontwikkelen.

2. Eenvoudig omgaan met complexiteit – Om menselijke interventie te minimaliseren, moeten geautomatiseerde processen effectief omgaan met complexiteit. De drag-and-drop processtappen en de mogelijkheid om procesflows visueel te volgen en te creëren met vertakkende logica in RunMyJobs maakt het gemakkelijk om complexe automatisering te bouwen zonder aangepaste code. Dezelfde aanpak stelt IT ook in staat om intelligentere automatische herstelmogelijkheden in te bouwen wanneer dingen niet gaan zoals ze zouden moeten, zoals het detecteren van een onvolledig gegevensbestand en automatisch terugkeren naar de stap om de download opnieuw te proberen.

3. Productievere teams – Aangezien er nog steeds een tekort is aan mensen met (IT) technische vaardigheden, is het een groot voordeel als IT-teams productief kunnen zijn met minimale training. Omdat je met RunMyJobs geen ruwe code hoeft te bouwen – tenzij je dat zelf wilt – is er een minder veeleisende ‘skills set’ vereist voor degenen die de automatisering implementeren. De visuele procesketen maakt het ook makkelijker voor IT teams om samen te werken met business teams aan proces flows.

Uiteindelijk betekent low-code voor automatisering minder tijd besteden aan repetitieve taken en meer tijd besteden aan waarde-creatie in uw organisatie! Ontdek hier meer over hoe RunMyJobs de voordelen van low-code automatisering naar uw organisatie kan brengen.

Gerelateerde berichten...

X