5 voordelen van een hardware opkoper

hardware opkoper

Nu steeds meer bedrijven in Nederland bezig zijn met digitalisering is het des te belangrijker om goed naar de veiligheid van dit proces te kijken. Sinds de pandemie is het onderwerp online veiligheid sowieso al belangrijker geworden, omdat we sindsdien vaker in de cloud werken. Maar: daarnaast moet er gekeken worden naar de fysieke apparaten.

Want wat gebeurt er eigenlijk met een oude computer of laptop die je jarenlang voor werk hebt gebruikt en vervolgens in de kast laat verstoffen? Je weet maar nooit waar zo’n apparaat uiteindelijk terechtkomt. Als ondernemer (of particulier) kun je in dat geval beter kiezen voor een laptop opkoper die alle data op de juiste manier verwijdert. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zo’n hardware opkoper.

1. Data van laptop wordt volledig en goed verwijderd

Een van de belangrijkste voordelen van in zee gaan met een opkoper voor laptops is dat alle data die op het device staat, wordt verwijderd. De meeste mensen zetten een apparaat terug naar fabrieksinstellingen op het moment dat ze een laptop, tablet of smartphone niet meer gebruiken. Helaas betekent dat niet dat alle belangrijke data ook echt verwijderd is.

Experts kunnen in veel gevallen nog steeds gevoelige informatie vinden op zo’n apparaat. Denk aan wachtwoorden, bankgegevens en belangrijke documenten. Dit kan voor zowel apparaten van particulieren als van ondernemers gelden. Je wil hoe dan ook niet dat je gegevens in handen van de verkeerde mensen komen. Door je devices te verkopen aan een laptop opkoper kun je dit voorkomen.

2. Laptops kunnen nog eens worden gebruikt

Daarbij is het mooi meegenomen dat een laptop of computer nog een keer gebruikt kan worden. Wanneer je binnen je bedrijf overstapt op een nieuw systeem of nieuwe devices betekent dit niet altijd dat de oude laptops niet meer gebruikt kunnen worden. De kans is zelfs groot dat dergelijke apparaten na een oplapbeurt zo nog een ronde (of vaker) mee kunnen gaan.

Dat past heel goed in de huidige maatschappij waarin hergebruik steeds vaker van belang is. Waarom zou je een apparaat dat het nog (deels) doet weggooien? Professionals kunnen er in de meeste gevallen nog iets mee. Of ze lappen het hele apparaat op of ze gebruiken onderdelen voor het oplappen van een ander soortgelijk apparaat.

3. Geld verdienen met hardware verkopen aan opkoper

Ook interessant: je kunt wat extra geld verdienen door je laptop(s) te verkopen aan een hardware opkoper. Hoeveel geld je hiermee kunt verdienen, hangt af van de staat waarin het device verkeert. Des te beter zo’n apparaat nog werkt en eruit ziet, des te meer geld je ervoor kunt krijgen. Over het algemeen krijg je voor een laptop ook meer dan voor een oude desktop.

Veel bedrijven vernieuwen eens in de zoveel tijd hun laptops, smartphones en andere apparatuur. In zo’n geval is het dus zeker aan te raden om eens aan een laptop opkoper te denken, juist omdat je er via daar nog wat geld mee kunt verdienen. Je hoeft niet meer zelf op zoek te gaan naar een koper van je apparatuur en je krijgt het geld in verhouding snel uitbetaald. Kortom: perfect voor iedere ondernemer.

4. Laptops verkopen is goed voor het milieu

Je laptops en/of computers verkopen aan een opkoper is dus prettig voor je zakelijke portemonnee. Maar: hiermee draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. De wereldwijde afvalberg slinkt immers wanneer apparatuur nog eens wordt gebruikt. Ook wanneer de laptop het niet meer helemaal naar behoren doet, kun je hem inleveren bij een opkoper.

In veel gevallen is het namelijk alsnog mogelijk om de onderdelen van een laptop te gebruiken. Dit zorgt voor minder elektronisch afval en minder uitstoot van CO2, omdat er minder nieuwe apparaten hoeven worden gemaakt. Daarbij is hergebruik van materialen en spullen natuurlijk sowieso goed voor de wereld én voor het groene imago van je bedrijf.

5. Logistieke ontzorging in het gehele proces

Tot slot nog een heel groot voordeel: je hoeft zelf niets te doen. Een professionele hardware of laptop opkoper neemt alles uit handen. Zo komt zo’n bedrijf met eigen transport en zorgen ze ervoor dat alle data wordt vernietigd. Het hele proces kost je amper tijd, terwijl je er tegelijkertijd wel geld voor kunt verdienen en goed bezig bent voor het milieu. In andere woorden: zo’n bedrijf regelt de logistieke ontzorging in het hele proces.

Als ondernemer hoef je je dus geen zorgen meer te maken over oude laptops en computers die nog ergens op kantoor rondslingeren. Je weet zeker dat alle gevoelige informatie verwijderd wordt en dat de apparaten waar mogelijk hergebruikt worden. Hierbij krijg je altijd een dataverwijderingscertificaat nadat alle data voor de volle 100% vernietigd is.

Gerelateerde berichten...