Gehackt of gelekt? Tijd om het veilig delen van bestanden serieus te nemen!

Tip: Download gratis het Managed File Transfer for Dummies ebook. Voor uzelf of geef het kado!

Hackers weten allang dat documenten meer waard kunnen zijn dan een lijst met creditcards gegevens. Wat dacht je van IP-, beurs- of M&A informatie om er vervolgens mee te handelen met voorkennis? Of het gijzelen van bestanden die alleen worden vrijgegeven tegen betaling?
Omdat het dreigingsniveau hoog is en de beveiliging meestal te wensen overlaat, moet de security sneller opgeschaald worden. Hier zijn zeven dingen om aan te denken.

1. e-mails ‘hacks’

Het lekken van emails gaat vaak over het “hacken” van het bedrijfsproces. Een aanval kan bestaan uit een nep factuur, een verzoek om informatie van een vaste klant of een overtuigende maar nep e-mail van een vaste leverancier waarin u wordt gevraagd spullen te leveren.

2. Diefstal van data

Veel bedrijven gebruiken Microsoft Outlook voor email. Dit betekent vaak dat documenten (ook die met vertrouwelijke informatie) als bijlagen in Outlook worden opgeslagen. De email is op zich wel ‘veilig’ om te versturen, maar de bijlagen worden daarbij niet encrypted. Dit betekent dat hackers alleen de email log in hoeven te hebben – om toegang te krijgen tot de meest vertrouwelijke dossiers.

3. Malware

Malware is software die zich op de server of desktop nestelt om vervolgens software of dossiers te beschadigingen, te gijzelen of te stelen. Veel malware wordt gedropt via phishing-aanvallen. Een manier om het te voorkomen is door continue software up te daten

4. Software vulnerabilities

Van alle mogelijke kwetsbaarheden worden er vaak maar een beperkt aantal opgelost en worden patches soms niet of niet tijdig door IT doorgevoerd. Een datalek bij een advocatenkantoor,kwam door ongepatchte kwetsbaarheden in WordPress en Drupal die het voor aanvallers mogelijk om de Panama Papers te stelen.

5. Onveilige file transfers

Aangezien hackers al documenten kunnen stelen door Microsoft Outlook-inloggegevens te pakken te krijgen, zouden bedrijven een aanvullende communicatiemethode moeten kiezen. Alternatieven zoals Managed File Transfer software maken veilige en versleutelde communicatie eenvoudig voor alle medewerkers.

6. Onveilige toegangscontroles

Het gebruik van tools voor wachtwoordbeheer – naast tools zoals multi-factor authenticatie (MFA) – versterkt de beveiliging ook aanzienlijk.

7. Bescherm uw bestanden met Progress MOVEit

Als Progress bieden we MOVEit, software voor Managed Secure File Transfer waarmee organisaties dossiers, bestanden en data veilig kunnen opslaan, verzenden en ontvangen, zonder het risico dat deze onderschept worden door kwaadwillenden. Door uw systemen voor bestandsoverdracht te centraliseren, te automatiseren en beter te versleutelen, kunt u juridische gegevens veilig houden, zowel tijdens het versturen als in opslag. Bekijk de demo of neem contact op met een van onze experts.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X