Pincvision speelt sneller in op wereldwijde wet- en regelgeving met Corticon van Progress

Elk bedrijf dat exporteert of in de logistiek zit weet: bij internationaal zakendoen komt veel wet- en regelgeving kijken. Pincvision (een Regulatory Technology bedrijf) ontzorgt een indrukwekkende lijst aan grote multinationale organisaties bij trade compliance-processen op het gebied van: Douane, Milieu, Exportdocumenten, Intrastat en BTW. Zo wordt trade compliance in alle landen waar bedrijven zaken doen of naar vervoeren, op eenduidige, consistente wijze afgehandeld. Pincvision zet hierbij jarenlange ervaring, kennis en mankracht en intelligente IT-oplossingen in.

Deze IT-oplossingen moet Pincvision continu up to date houden, het gaat tenslotte om wet- en regelgeving en nieuwe wetten en regels volgen elkaar in rap tempo op. En dat in bijna alle landen. Denk aan de Brexit en de tijdelijke Corona maatregelen. De specialisten van Pincvision monitoren daarom continu het juridische vakgebied en geven wijzigingen, zoals de tijdelijke BTW verlaging in Duitsland door aan de IT-afdeling. Ook het vertrek van Engeland uit de EU levert een scala aan wijzigingen op. In de oude situatie verwerkte IT dit soort wijzigingen in de software, maar dit kostte relatief veel. Edwin Kampshoff, CIO bij Pincvision: “We zochten een manier om sneller nieuwe wet- en regelgeving door te voeren in onze services. Dit hebben we gerealiseerd door niet langer de software aan te passen, maar door een speciale business logica te implementeren met Corticon, de Business Rules Managementoplossing van Progress. Hierdoor kunnen we nu haast realtime wijzigingen in wet- en regelgeving doorvoeren in onze diensten. Daarnaast kunnen we met de Corticon oplossing nieuwe klanten zo’n 70 procent sneller aansluiten door slim hergebruik van bestaande business rules.”

Business logica

Vereisten en regels zitten bij de meeste softwareapplicaties in de code verwerkt. Met Corticon zit die logica gecentraliseerd in een aparte laag. Zo kunnen veranderingen van deze regels direct worden doorgevoerd zonder de applicatie te veranderen. Specialisten en data analisten van Pincvision kunnen via een gebruiksvriendelijke Excel front-end de door de klant aangeleverde transactionele gegevens in het systeem aanbieden aan Corticon. Corticon bewerkt vervolgens via de SQL Server backend in Microsoft Azure deze gegevensbestanden waarbij gegevensharmonisatie, berekeningen, gegevensvalidaties, gegevensaanvullingen, etc. in algemene zin en klantspecifiek automatisch in acht worden genomen. Dit op basis van sets van duizenden “trade compliance” regels.

Geïntegreerde integriteitscontrole

Een groot voordeel van Corticon zijn de geïntegreerde integriteitscontroles. Stel je voert een regel in dat bij een btw-tarief lager dan 18 procent er actie A en bij een hoger btw-tarief actie B moet worden ondernomen. Dan geeft Corticon de melding dat deze regel onvolledig is. Je moet namelijk ook aangeven wat te doen bij 18%. Deze checks op volledigheid en juistheid zorgen ervoor dat de output waterdicht is.”

Resultaten

Maar voor Pincvision speelde vooral een ander aspect een grote rol in dit project. Edwin Kampshoff: “We wilden dat de kennis binnen de organisatie niet langer alleen in de hoofden van onze specialisten aanwezig was, maar ook in systemen. .

Door Progress Corticon zijn de juridische specialisten van Pincvision niet langer afhankelijk van de IT-afdeling voor het doorvoeren van wijzigingen en wordt het voor specialisten gemakkelijker om kennis te delen op één centrale plek. Daarnaast zorgt Corticon ervoor dat alle regels in het systeem gecheckt worden op volledigheid, zodat de kwaliteit van de dienstverlening van Pincvision hoog blijft. Op deze manier kunnen klanten van Pincvision onbezorgd zakendoen met het buitenland.

Over Progress

Progress (NASDAQ: PRGS) levert software producten waarmee mooie en uiterst effectieve bedrijfapplicaties en websites kunnen worden ontwikkeld, ingezet en beheerd. Ons uitgebreide productaanbod is ontworpen om ICT-teams productiever te maken en we luisteren voortdurend naar de wensen van de wereldwijde developer community, zowel open source als commercieel. Met Progress kunnen organisaties sneller strategische digitale toepassingen maken en leveren, en kunnen ze het proces automatiseren waarmee apps worden geconfigureerd, geïmplementeerd en geschaald. Daarnaast kunnen ze kritieke data en content toegankelijker en veiliger maken, zodat ze zich met digitale transformatie van de concurrentie kunnen onderscheiden en hun omzet kunnen vergroten. Meer dan 1.700 onafhankelijke softwareleveranciers, ruim 100.000 zakelijke klanten en een community van drie miljoen ontwikkelaars vertrouwen op de technologie van Progress voor hun krachtige toepassingen. Lees meer over Progress.

Over Pincvision

Pincvision is de #1 partner in wereldwijde ’trade compliance’ uitbesteding (outsourcing). Al meer dan 15 jaar zijn zij partner van grote multinationals die zorgeloos zaken willen doen over de gehele wereld. Jarenlange ervaring, kennis en mankracht zijn allemaal samengebracht in hun diensten. Trade compliance outsourcing op het gebied van: Douane, Milieu, Exportdocumenten, Intrastat en Btw.

Pincvision zorgt ervoor dat internationaal opererende bedrijven snel kunnen reageren op veranderende regels en biedt de flexibiliteit en snelheid om de interne processen hierop aan te passen zodat de bedrijven compliant zijn.

Ze hebben specialistische kennis samengebracht in een slagvaardige organisatie, waar iedere klant gekend wordt en een centraal aanspreekpunt heeft. Innovatieve zelfontwikkelde softwareoplossingen, waarin decision rules en cross checks slim worden toegepast, ondersteunen de bedrijfsvoering. Ze garanderen een constante kwaliteit en zorgen ervoor dat grote volumes data snel verwerkt kunnen worden. Voor meer informatie, ga naar de site van Pincvision.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X