Haal voor digitalisering SAP expertise in huis

We werken steeds meer digitaal. Alles gaat via de computer; we communiceren via e-mail en werken gezamenlijk in allerlei documenten, zowel op de zaak als op andere locaties. Handig, want zo stroomlijn je de bedrijfsprocessen aanzienlijk. Het vergt wel een goede IT-afdeling om alle bedrijfsprocessen in goede digitale banen te leiden, daarom is het goed om SAP vacatures te plaatsen en goede IT-specialisten in huis te halen. Een SAP specialist weet namelijk alles hierover.

Analoog neemt ruimte in

Een analoog archief kan heel fijn zijn. Je hebt immers heel veel papierwerk op de plank liggen waar je zo nu en dan in zal duiken als het nodig is. Denk hierbij aan eerdere contracten, rapportages van vroeger en mappen vol facturen. Een analoog archief kan heel fijn zijn, want als je digitale archief crasht dan heb je al het bewijs nog.

Maar een analoog archief neemt veel ruimte in. En dat is ruimte die je liever benut voor je groeiende bedrijf om nog een extra bureau voor een medewerker neer te zetten, compleet met digitale aansluiting. Natuurlijk kun je bepaalde onderdelen van je archief wel bewaren; contracten bijvoorbeeld. Maar digitaliseer ze wel, samen met de rest van belangrijke monumenten. Dit kan ook op externe harde schijven, zodat je het niet in the cloud hoeft te bewaren.

Goede digitale infrastructuur

Of je nu een klein bedrijf runt of een groot; de digitale infrastructuur moet goed zijn en voldoen aan verschillende eisen. Een belangrijk punt hierbij is de digitale beveiliging. Je wil niet dat een hacker binnen een paar tellen al je financiële informatie boven water tovert. En dan hebben we het nog niet over andere gevoelige informatie gehad, zoals de persoonlijke gegevens van je klantenbestand en werknemers. Een betere digitale infrastructuur is hiervoor geen noodzakelijk kwaad. Om deze digitalisering in goede banen te leiden heb je dus een goede IT-specialist nodig.

Run je bedrijf digitaal

In het huidige klimaat werken we veel vaker op afstand. Een kantoorpand is lang niet altijd meer nodig. Maar iedereen moet wel in kunnen loggen op de server van de zaak. Je bedrijf geheel digitaal runnen is mogelijk met goede software, zoals Enterprise Resource Planning (ERP) software. Hiermee kun je echt alles in het bedrijf automatiseren (van personeelszaken tot inventarisatie), waardoor het gemakkelijk wordt om op afstand samen te werken. Bovendien is het veel gemakkelijker om rapportages, urenoverzichten en andere zaken uit te draaien. Zo hou je veel beter overzicht en kun je gestroomlijnd zaken doen.

Digitalisering heeft de toekomst

Digitalisering van bedrijfsprocessen en documenten biedt kansen voor iedereen, aldus de Rijksoverheid. Hierbij is het wel belangrijk om ons allemaal aan de juiste spelregels te houden. Er moeten opleidingen zijn voor anderen om wegwijs te geraken op de digitale snelweg. En er zijn meer IT’ers nodig om Nederland als digitaal knooppunt te profileren en in topconditie te houden.

Daarom zullen er naar verwachting steeds meer SAP specialisten gezocht worden, waar jij als specialist zeker je voordeel mee kan doen. Hou daarom voor de meest uitdagende banen binnen SAP en ERP de laatste vacatures in de gaten, zodat je snel je nieuwe uitdaging zal kunnen vinden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...