Refurbished iPhones: Duurzaamheid en Prijsbesparing in 2023

De verkoop van refurbished apparaten is de afgelopen jaren explosief gestegen, en dat is geen toeval. Steeds meer consumenten en ook bedrijven kiezen ervoor om een refurbished apparaat aan te schaffen in plaats van een gloednieuwe. Sinds 2020 is het aantal refurbished gebruikers zelfs met 131% gestegen. En verbazingwekkend genoeg overweegt twee op de drie mensen om de sprong te wagen en een refurbished smartphone te kopen.

Refurbished in het kort

Refurbished wil zeggen dat een product, zoals een smartphone of laptop, eerder gebruikt is, maar grondig is gecontroleerd, gerepareerd en opnieuw in perfecte staat is gebracht, waardoor het bijna net zo goed functioneert als nieuw.

Refurbished populariteit in de lift door inflatie

De voornaamste reden achter deze trend is eigenlijk heel eenvoudig. Het kopen van een refurbished apparaat levert aanzienlijke kostenbesparingen op. Met de toenemende inflatie hebben veel consumenten minder te besteden, en daarom is deze kostenbesparing nog waardevoller geworden. Refurbished apparaten verkeren vaak in uitstekende staat, worden geleverd met garantie en kosten aanzienlijk minder dan hun gloednieuwe tegenhangers. Een refurbished iPhone van Fixje.nl wordt zelfs met twee jaar garantie geleverd.

Daarnaast groeit het bewustzijn van duurzaamheid onder consumenten, wat de populariteit van refurbished producten verder stimuleert. Refurbished is een duurzaam alternatief dat bijdraagt aan het verminderen van elektronisch afval. Bovendien worden nieuwe smartphones steeds duurder, terwijl de verschillen met oudere modellen vaak minimaal zijn.

Ook bedrijven enthousiast over refurbished

Volgens Fixje hebben niet alleen consumenten de voordelen van refurbished ontdekt, ook bedrijven overwegen steeds vaker om refurbished smartphones en laptops aan te schaffen. Refurbished apparaten bieden een win-winsituatie voor zowel ICT-professionals als bedrijven. Ze leveren dezelfde prestaties als nieuwe apparaten, maar tegen aanzienlijk lagere kosten. Duurzaam ondernemen, gecombineerd met lagere investeringskosten en betrouwbare producten, maakt dit een aantrekkelijke oplossing om werknemers van hoogwaardige apparaten te voorzien.

Wat zijn de populairste refurbished iPhones?

Op dit moment behoren de iPhone 12 serie, iPhone 11 serie en de iPhone SE 3 (2022) tot de meest gekozen refurbished iPhones. Deze modellen worden vaak gezocht en gekozen vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden goede prestaties, camera’s en functionaliteit, waardoor ze aantrekkelijke opties zijn voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare, maar toch hoogwaardige iPhones.

Waarop te letten bij het kopen van een refurbished iPhone

Als je overweegt een refurbished iPhone aan te schaffen, is het cruciaal om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Geef de voorkeur aan een aanbieder die is aangesloten bij het Keurmerk Refurbished. Deze aanbieders hebben hun refurbished proces grondig laten toetsen en bieden altijd 2 jaar garantie.

Door de toenemende populariteit zijn er helaas ook refurbished aanbieders die minder kwalitatieve producten leveren. Verder is het van belang om onderzoek te doen naar de reviews, hierdoor dit helpt je om de betrouwbaarheid van een webshop te beoordelen. 

 Ruim de helft van de Nederlanders bewaart oude telefoon

Na de aanschaf van een refurbished apparaat, zou het ideaal zijn als consumenten hun oude smartphones niet in laden of op zolders zouden laten stof happen. Volgens het CBS, heeft ruim de helft (55%) van de Nederlanders van 16 jaar of ouder een oude smartphone ergens in de la of doos liggen. Deze apparaten belanden nu vaak als ‘back-up telefoon’ op de reservestapel. Het probleem is dat smartphones die ongebruikt blijven niet kunnen worden refurbished. Gelukkig spelen steeds meer aanbieders hierop in, waardoor je nu je oude iPhone kunt inruilen wanneer je een nieuw model aanschaft of eenvoudig kunt verkopen.

iPhone verkopen een verdienstelijke oplossing

Een gebruikte iPhone verkopen is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Met de groeiende markt voor refurbished apparaten, zijn er diverse websites en winkels waar je jouw oude iPhone kunt verkopen en een aantrekkelijke prijs kunt ontvangen. Dit is niet alleen een goede manier om wat extra geld te verdienen, maar het draagt ook bij aan duurzaamheid door ervoor te zorgen dat jouw gebruikte iPhone een tweede leven krijgt. Dus waarom zou je die oude iPhone in een lade laten liggen als je er nog een mooi bedrag voor kunt krijgen?

Wat is een oude iPhone nog waard?

Prijzen van iPhones kunnen flink variëren. Zo zijn het model en het uiterlijk belangrijke factoren voor de verkoopwaarde van je iPhone. Verder heeft de opslagruimte en werking van het toestel ook veel invloed op de verkoopprijs. De verkoopwaarde van gebruikte iPhones varieert van 60 euro voor een iPhone 8 tot 890 euro voor het nieuwste model iPhone. Natuurlijk kan je naast iPhones ook andere gebruikte apparaten verkopen zoals een tablet, laptop of smart watch.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...