Trend 2022: Toenemend gebruik van AI door hackers

De technologische industrie is voortdurend in beweging, en zo ook Artificial Intelligence (AI). Het wordt steeds meer toegepast, is de ruggengraat van veel moderne technologieën en ook de adoptie vergroot. Zo zien we dat zelfs op universiteiten bij verschillende studies steeds meer aandacht wordt besteed aan de technologie AI en hoe het ons leven nu en in de toekomst beïnvloed.

AI is dus niet meer weg te denken in onze samenleving. Maar helaas heeft niet iedereen die deze baanbrekende technologie toepast goede intenties…

AI, Bescherming of bedreiging?

Artificial Intelligence (AI) wordt al geruime tijd gebruikt als bescherming tegen gevaarlijke malware, om bedreigingen van hackers te identificeren en te blokkeren. Helaas zien we nu, naarmate AI-technologie zich ontwikkelt en moeilijker te detecteren is, dat het door hackers wordt gebruikt als een manier om bedrijfsgegevens te infiltreren. De inhoud van phishing-e-mails klinken bijvoorbeeld “menselijker” dan ooit, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden welke e-mails echt zijn en welke frauduleus.

Zorg voor een veilig netwerk

Het gebruik van een beveiligde server en veilig netwerk voor het uitwisselen van documenten zoals inkooporders of facturen kunnen u beschermen tegen de meest geraffineerde AI-aanvallen. Wanneer uw bedrijf ervoor kiest om deze documenten via e-mail of fax uit te wisselen, is het voor hackers eenvoudig om AI te gebruiken om een vervalste (maar overtuigende) versie te creëren. Eén manier om ervoor te zorgen dat uw supply chain-gegevens veilig blijven, is door de uitwisseling van uw documenten volledig te digitaliseren met EDI-software.

Het is begrijpelijk dat een compleet nieuwe manier van zakendoen soms wat onwennig is, zeker als u gewend bent om PDF- en XML-documenten te versturen. Gelukkig zijn er diverse oplossingen waarmee u digitaal geboren PDF documenten op een veilige manier kan verzenden – en het is net zo eenvoudig als het verzenden van een e-mail. Het is slechts een kwestie van wennen.

Stel beveiligingseisen

Bovendien zijn er beveiligingsstandaarden waar u op kunt letten bij het kiezen van een service provider. Zoals de ISO 27001-certificering, de standaard voor informatiebeveiliging. En de ISO 27017 en 27018 certificaten voor informatiebeveiliging en privacy in de cloud. Dit zijn belangrijke beveiligingseisen in een tijd waar aanvallen op de supply chain alleen maar toenemen en verbeterde beveiliging essentieel is.

Lees meer over belangrijke technologie trends in 2022

De technologische industrie is voortdurend in beweging. Hoewel we nooit alle toekomstige technologische trends kunnen voorspellen (zoals de onverwachte opkomst van Microsoft Teams en andere videoconferentie applicaties aan het begin van de COVID-19 pandemie), kunnen we beredeneerde inschattingen maken over hoe het volgende jaar er op technologisch gebied uit zal zien. Download De 7 Belangrijkste Technologie Trends in 2022.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X