Zakelijk investeren in crypto? Check deze tips

Waar investeren in cryptocurrency een paar jaar geleden alleen nog was weggelegd voor ondernemers en investeerders, beschikken steeds meer Nederlanders over crypto blijkt uit onderzoek van Ipsos.

Door economische onzekerheid tijdens de coronacrisis en de stijgende koersen kan het heel interessant zijn om nu alsnog in te stappen op de crypto koers. Van plan om zakelijk te investeren in crypto? Check dan eerst de tips en tricks in dit artikel om goed van start te gaan.

Lees je altijd goed in over diverse crypto koersen

Succesvol zakelijk investeren in crypto kan alleen wanneer je voldoende kennis hebt over cryptocurrency en de verschillende munten waarin je kunt investeren. Natuurlijk kun je blind je geld stoppen in een digitale munt waar je niks over weet, maar uit divers onderzoek blijkt dat je dit beter niet kunt doen wanneer je geld wilt verdienen. Neem bijvoorbeeld de wereldwijd bekende investeerder Warren Buffett.

Hij belegt alleen in crypto en aandelen die hij begrijpt. Anders stopt hij er geen geld in, omdat hij in zo’n geval geen idee heeft wat de munt misschien gaat doen en hoe hij daarop in kan spelen. Kortom: lees je altijd goed in over het reilen en zeilen van de cryptomunt waar je je geld in wilt investeren. Alleen dan is de kans op succes en rendement aanwezig, omdat je (een beetje weet) wat je doet.

Kies je voor privé of zakelijk beleggen als ondernemer?

Daarnaast moet je weten dat je zowel privé als zakelijk kunt beleggen als ondernemer. Over het algemeen wordt zelfstandige ondernemers zonder personeel aangeraden om privé te investeren in crypto. Maak je namelijk flink wat winst met je investering in bijvoorbeeld Bitcoin dan hoef je op deze manier de winst niet mee te tellen als winst van je onderneming. Over de waardestijging hoef je in dat geval geen belasting te betalen.

Besluit je om zakelijk te beleggen in crypto? Dan moet je er rekening mee houden dat de waardestijging van je investering wel kan worden belast. Is er sprake van waardeverlies dan moet je dat ook meenemen in je zakelijke boekhouding. Twijfel je of je zakelijk of privé moet investeren in cryptocurrency dan is het aan te raden om contact op te nemen met je boekhouder voor het nodige advies. Hij of zij kan je hier meer over vertellen.

Investeer altijd voor de lange termijn in crypto koers

Wat ook niet onbelangrijk is om te weten, is dat je altijd voor de lange termijn moet investeren in cryptocurrency. Veel mensen, ook ondernemers, stappen met een goed gevoel in crypto om er de volgende dag achter te komen dat hun inleg minder waard is geworden. Dat kan, want crypto is ontzettend volatiel waardoor de waarde ervan op ieder moment van de dag anders is. Dit is meteen het grootste risico van investeren in cryptomunten omdat je geld kunt verdienen, maar ook zeker kunt verliezen.

Omdat de koersen op de korte termijn over het algemeen geen opvallende dalingen of stijgingen meemaken, is het aan te raden om je investering lang te laten staan. Op die manier is de kans op rendement namelijk het grootst. Kijk maar eens naar het begin van de Bitcoin: in 2010 was de cryptomunt nog amper wat waard en nu schommelt de waarde rondom de 20.000 dollar voor één Bitcoin. Laten staan loont dus eigenlijk altijd; ook wanneer dat even duurt.

Investeer alleen met geld dat je kunt missen

Wanneer je net begint met beleggen, kan de verleiding groot zijn om al je geld in te leggen. Wie weet scoor je er met de juiste investering wel veel meer geld voor terug. Toch is het af te raden om dit te doen; juist omdat de cryptokoersen zo volatiel zijn. Dat betekent dat je alleen moet beleggen met geld dat je eventueel zou kunnen missen. Je weet maar nooit wat de koersen gaan doen, dus het is prettig om geld achter de hand te hebben.

Geld dat je kunt missen is bijvoorbeeld spaargeld, vakantiegeld of een stukje winst waar je mee wilt gaan beleggen. Geld dat je nodig hebt voor je hypotheek, huur en/of dagelijks leven moet je op je rekening laten staan zodat je geen problemen krijgt om je rekeningen te betalen. Mocht je ooit zoveel geld uit een crypto koers kunnen halen, dan kun je altijd nog meer geld investeren om op die manier nóg meer te verdienen aan je belegging in cryptocurrency.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X