Crisp krijgt 30 miljoen van oprichters Adyen en Just Eat Takeaway

logistiek ICT & Logistiek

Een van de nieuwste websupers Crisp krijgt steun van Jitse Groen van Just Eat Takeaway en de oprichters van Adyen en Vinted. Andere nieuwe aandeelhouders zijn internationale tech-investeerder Target Global, en Keen Venture Partners. Deze laatste is een durfkapitalist die vooral jonge en veel belovende techbedrijven wil steunen. Samen zijn ze goed voor een kapitaalinjectie van 30 miljoen.

Grootse aanleiding voor het succes is volgens het Financieel Dagblad de coronapandemie. Vorig jaar verzevenvoudigde de omzet van de online super en het eind is nog niet in zicht. De van de startup is intussen door 300.000 mensen gedownload en daarvan is een fiks deel nu al vaste klant en shopt wekelijks bij de nieuwe super.

Geen A-merken

Crisp verkoopt geen standaard A-merken maar versproducten die je vaak in speciaalzaken moet zoeken. Het bedrijf legt de nadruk op lokale producten van kleine leveranciers. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren flink. Bij de oprichting in november 2018 had het bedrijf 30 mensens. Nu zijn dat meer dan 500 werknemers.

Bij de start van het bedrijf in 2018 koos het bedrijf meteen voor een landelijke dekking. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Picnic, die per gebied ging uitrollen. Crisp onderscheidt zich door de nadruk op lokale producten van 650 lokale boeren, kwekers en producenten.

Met de nieuwe miljoeneninvestering wil Crisp onder meer het assortiment verbreden met 2000 producten. Het bedrijf is nog niet winstgevend maar de bedoeling is dat de kapitaalinjectie helpt om dat wel te worden.

Verder steekt het bedrijf geld in de uitbreiding van het 100% elektrische wagenpark, vergroting van het assortiment, en digitalisatie van de gehele supply chain. Met de recente injectie van €30 mln komt het totaal geïnvesteerde kapitaal in Crisp op €46,5 mln uit.

Lees ook:
  • Consumentenbond: supermarktapps sluizen ongevraagd data door
  • TSTC maakt van de nood een deugd

Gerelateerde berichten...

X