Curaçao krijgt corona-app voor de EU

app

Curaçao krijgt een een corona-app. Behalve op Sint Maarten, Aruba St Eustatius, Saba en Bonaire is deze ook in de EU geldig. Dat meldde het Antilliaans Dagblad deze zaterdag. Hij gaat de Corona Health App heten.

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) meldt dat het een volwaardige corona-app wordt oor gevaccineerden. De app moet nog deze maand verkrijgbaar zijn en zit nog in de testfase.

QR-code

De app van het ministerie van GMN gaat net zo werken als de Nederlandse  CoronaCheck-app. Dat betekent dus dat de Corona Health App ook een QR-code aanmaakt op basis van gegevens van mensen die twee vaccinaties hebben gehad. In een later stadium kunnen ook mensen die recent hersteld zijn van corona of een geldige PCT-test kunnen tonen, van de app gebruikmaken.

Het ministerie heeft extra haast vanwege de sterke banden met Nederland. Bij ons geldt vanaf aanstaande zaterdag 25 september dat iedereen vanaf 13 jaar bij horeca en  evenementen moet laten zien via de corona check-app dat je gevaccineerd, hersteld of getest bent.

Nu nog is dat voor inwoners van Aruba en Curaçao een probleem, omdat ze hun vaccinatiebewijs moeten laten registreren in Utrecht via een speciaal telefoonnummer. Dat geldt overigens niet voor inwoners van Sint-Maarten die nu al een eigen corona-app heeft.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X