CWZ monitort gezondheid patiënten met CWZ thuis-app

zorg app op telefoon met appel

Het Nijmeegse Canisius Wilhelminaziekenhuis, CWZ, gaat de gezondheid van patiënten thuis volgen via de zogeheten CWZ thuis-app. De bedoeling is dat patiënten minder vaak naar de polikliniek hoeven en sneller naar huis kunnen na een operatie en toch goede begeleiding krijgen.

Als achtervang is een medisch callcenter ingezet. De ontwikkeling en inzet van de app werd versneld door de coronapandemie. De app ging deze week live. Het gebruik ervan is vrijwillig.

De makers hebben gezorgd dat de informatie-uitwisseling beveiligd is. De gegevens gaan met een beveiligde verbinding naar het ziekenhuis. Een zorgverlener beoordeelt vervolgens de gegevens eerst, Daarna bepalen de zorgverlener en de patiënt samen of er alsnog een afspraak nodig is. Beeldbellen met de arts is ook mogelijk.

COPD

De CWZ Thuis-app is van de leverancier Luscii, en is speciaal bedoeld voor thuismonitoring. Via de app kan de zorgverlener op afstand de gezondheidssituatie van de patiënt in de gaten te houden. De nieuwe thuismonitoring met de CWZ Thuis-app functioneert nu voor voor COPD-patiënten, hartfalen-patiënten en patiënten die een darmoperatie hebben gehad.

Gebruikers kunnen via de app bijvoorbeeld informatie uitwisselen over hun zuurstofgehalte in het bloed meten (saturatie), bloeddruk, hartslag of hoeveelheid beweging. Waar nodig krijgen patiënten daarvoor extra apparatuur mee.

Aanvullend krijgt de patiënt vragen voorgelegd over hun geestelijke en lichamelijke welzijn. Zo krijgen zorgverleners een veel completer beeld over het herstel en welbevinden van de patiënt en heeft de patiënt zelf meer controle over hun eigen zorgproces.

 

Gerelateerde berichten...

X