Digifit-challenge zorg start met 1000 aanmeldingen

cliënten

Vanaf 1 maart start in de zorgsector de Digifit-challenge. Dit is een initiatief van de coalitie Digivaardig in de zorg. In de challenge kunnen zorgmedewerker zichzelf testen op hun digitale vaardigheden.

Voor de start zijn er al duizend aanmeldingen van individuele medewerkers. Verder doen er meteen al 150 zorgorganisaties mee. Ze doen dat in het kader van de maand van de digitale fitheid. Deelnemers krijgen elke dag een nieuwe uitdaging om de eigen digitale vaardigheden op de proef te stellen maar ook te verbeteren. Je hoeft niet alle opdrachten te doen, maar kunt ook later in de maand nog aanhaken. Zorgorganisaties due willen meedoen kunnen in aanmerking komen voor een speciaal pakket.

Coalitie

Het initiatief komt van de coalitie Digivaardig in de zorg, dat weer een initiatief is van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. De missie van beiden is om iedereen in de zorg voldoende digivaardig om goede zorg te kunnen leveren. In de coalitie werken tientallen partijen samen.

Gebrek aan digitale vaardigheden is een onderschat probleem in de zorg. Het op de agenda van zorginstellingen krijgen, is daarom een van de doelstellingen van de coalitie. Zorginstellingen die besloten hebben om een project Digitale Vaardigheden te starten, worden volop door de coalitie ondersteund.

Op de kennissite staan voor vijf zorgsectoren (ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ggz, ziekenhuizen en huisartsenzorg) specifieke leermiddelen, zelfscans en quizzen. Ook vinden zorgorganisaties hier materiaal voor het opzetten van een project digitale vaardigheden: een format projectplan, communicatiemiddelen, tips voor digicoaches en nog veel meer. Daarnaast organiseert de coalitie Digivaardig in de zorg jaarlijks een groot aantal bijeenkomsten waar mensen die bezig zijn met het digivaardiger maken van zorgprofessionals van elkaar kunnen leren.
Rol ECP

Lees ook:

Gerelateerde berichten...