Digitaal dashboard voor brede binnenstad Den Bosch

Binnenstad Den Bosch

De brede binnenstad van Den Bosch krijgt per 1 mei 2023 een digitaal dashboard voor het monitoren van belangrijke economische indicatoren. Citymarketingorganisatie Den Bosch Partners sloot daarvoor een samenwerking met het Bossche softwarebedrijf Argaleo.

Den Bosch Partners geeft momenteel uitvoering aan de in 2022 ontwikkelde plannen voor onder andere binnenstadsmanagement voor de brede binnenstad van Den Bosch. De basis van die plannen is werken vanuit sfeer- en dwaalgebieden. Daarvoor startte de organisatie recent een programma op.

Real-time data

Ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners werken samen aan verbetering en vernieuwing van het aanbod, de ruimte en de beleving in hun gebied. Goed inzicht uit actuele of zelfs real-time data over bijvoorbeeld bezoekersstromen, leegstand en branchering is daarin belangrijk om tot de juiste keuzes te komen.

De Bossche softwareontwikkelaar heeft in de afgelopen drie jaar haar Digitwin platform als digitaal dashboard voor de binnenstad doorontwikkeld. Het platform biedt ondernemers en beleidsmakers heldere data-analyses die uniek inzicht geven in economische gebiedsontwikkeling en stedelijke vraagstukken als mobiliteit en veiligheid.

Diverse Nederlandse binnensteden als Tilburg en Oss gingen Den Bosch al voor. “Als Bossche ondernemers zijn we supertrots dat we op deze manier kunnen bijdragen om van onze eigen stad Den Bosch, de beste stad van Nederland te maken. Voor bewoners, bezoekers en ondernemers”. Aldus Jeroen Steenbakkers, oprichter van Argaleo.

De realisatie van het Digitwin platform voor Den Bosch wordt mede mogelijk gemaakt door BIZ ‘s-Hertogenbosch, Stichting Ondernemersfonds Centrum ‘s-Hertogenbosch en Gemeente ‘s-Hertogenbosch als de partners in de brede binnenstad.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X