Nieuw: Dropbox in Office gebruiken en andersom

Dropbox

Binnenkort is het mogelijk in de Dropbox-app Officedocumenten te bewerken en vanuit een Office-document toegang te krijgen tot Dropbox.  Deze nieuwe functie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Dropbox en Microsoft die gisteren bekend werd. Op korte termijn komt ook een app voor de Windows Phone en Windows Tablet beschikbaar.

De samenwerking heeft als gevolg dat zowel zakelijke als privégebruikers van Office for iPad documenten direct vanuit Dropbox kunnen openen en opslaan. Vanuit de Dropbox-app zijn die documenten vervolgens ook te bewerken. De lock-in met Microsoft One Drive, nu nog aanwezig in diverse Office-versies, wordt dan verleden tijd. Volgend jaar kan bewerken ook vanuit de Dropbox-webapp.

In een blog schrijven de makers van Dropbox dat het werken aan documenten op verschillende plaatsen op deze manier veel minder tijd en moeite kost. Bedrijven en medewerkers kunnen hiermee een flinke efficiëntieslag slaan.

De veranderingen worden de komende weken  doorgevoerd. De integratie van de Dropbox website met Office Online gaat iets langer duren. Die verschijnt in de eerste helft van 2015.

 

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X