OneNote en OneDrive breiden uit

OneNote en OneDrive breiden uit

Op iPads kun je vanaf nu handschriftherkenning op OneNote gebruiken. Microsoft heeft ook ondersteuning op alle platformen ingebouwd voor optical character recognition,  herkennen van tekst in foto’s, scans en screenshots. Tot nu toe was de ocr-functie alleen beschikbaar in de Windows-versie van OneNote.

Android- en Windows-tablets kennen de handschriftherkenning al langer. Notities en schetsen maken kan ook nu op de iPad met behulp van een stylus. De handschriftherkenning zal op termijn ook op diverse smartphone-apps beschikbaar komen.

Met OCR kunnen gebruikers zoeken naar tekstfragmenten in afbeeldingen, scans en screenshots op OneDrive. De komende maanden worden ook oudere afbeeldingen nagelopen. Het scanproces zal naar schatting vijf minuten in beslag nemen. Updates installeren om van de functie gebruik te maken hoeft overigens niet.

 

OneDrive krijgt extra opslagruimte

Dropbox-gebruikers krijgen een jaar lang 100GB extra opslagruimte op de webopslagdienst OneDrive van Microsoft.

Om de extra 100GB te gaan benutten moeten gebruikers ten eerste akkoord gaan met ontvangen van promotionele e-mails van Microsoft. Daarnaast moet een zogenaamd Getting Started-document van OneDrive toegevoegd worden aan Dropbox. De extra opslag is een jaar geldig. Daarna gaat die 100GB er weer af. Gebruikers kunnen dan geen nieuwe bestanden meer uploaden totdat ze zoveel bestanden verwijderen dat ze onder hun dan geldende limiet komen.

Met de stap wil Microsoft Dropbox-gebruikers overhalen om over te stappen. De standaardopslag van Dropbox is 2GB, hoewel gebruikers dat kunnen uitbreiden. OneDrive begint bij 15GB.