e-sim in opkomst bij KPN

mobiele telefoon inlog

E-sim (embedded sim) is nu ook voor kleinzakelijk gebruik en consumenten in opkomst bij telefoonprovider KPN. Dat gaat volgens berichten van de provider vanaf half oktober gebeuren.

Embedded sim is ingebouwd in het toestel zelf. KPN-klanten met een Grootzakelijk-abonnement konden al eerder een e-sim-abonnement aanvragen.

De provider noemt nog geen specifieke datum waarop de ondersteuning ingaat, terwijl dochterbedrijf Simyo e-sim al sinds februari voor alle gebruikers ondersteunt. Concurrent T-Mobile ging vorig jaar augustus als eerste Nederlandse provider e-sim aanbieden. Ook bij Vodafone zijn al abonnementen met e-sim af te sluiten.

e-sim

De digitale simkaart is ingebouwd in steeds meer smartphones. Het is de opvolger van de traditionele simkaart. Hierdoor is er geen plastic kaartje meer nodig en maakt een nieuw abonnement afsluiten of een simwissel een stuk eenvoudiger.

Een ander voordeel is dat er in het toestel ruimte is voor een extra simkaart, zodat gebruik van dual-sim een stuk eenvoudiger wordt, bijvoorbeeld voor schakelen tussen een privé- en werknummer.

 

Wereldwijd

Wereldwijd is de e-sim erg in opkomst. Ook steeds meer toestellen gaan de embedded sim-kaart ondersteunen. Zo hebben Apple en Samsung al langer e-simtoestellen en e-simwearables op de markt. Samsung bracht in de Nederlandse september-update voor de Galaxy Z Fold 2 naast de beveiligingspatch ook e-simfuncties en simkaartbeheer uit.

Vorige week verscheen het Embedded SIM (Esim) Technology-marktrapport, dat ingaat op de laatste trends, de huidige marktomstandigheden en de groei-aspecten. Het eindrapport voegt de analyse van de impact van COVID-19 op deze branche toe.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X