Eerste cursus omgaan met robots op robotacademie dit jaar van start

Smart Robotics uit het Brabantse Best verhuurt al een tijd met groot succes robots aan bedrijven en organisaties. Het bedrijf werkt nu samen met overheid, de TU Delft en Eindhoven aan een robotacademie. Menselijke cursisten krijgen daarin onderwijs in hoe om te gaan met robots op de werkvloer, schrijft de NOS in een nieuwsbericht.

De driedaagse cursus is vooral interessant voor productiemedewerkers. Deze groep werkt namelijk veel met robots. De cursus gaat in de loop van het jaar van start en moet per jaar 30.000 geslaagde cursisten afleveren.

 

Geen bedreiging

Het gaat er voornamelijk om dat werknemers gaan beseffen dat robots geen bedreiging vormen. Ze kunnen in tegenstelling tot de veelgehoorde opvatting juist banen redden. “Als je straks geen dozen meer hoeft te stapelen, heb je juist meer tijd om andere dingen te doen op de werkvloer”, zegt Smart Robotics-medeoprichter Mark Menting tegen de NOS.

Smart Robotics startte twee jaar geleden op de High Tech Campus in Eindhoven. Dit eerste bedrijf ter wereld dat robots verhuurd, draaide meteen in het eerste jaar al winst. Een van de oprichters, Mark Menting, runde eerder een aantal uitzendbureaus in Eindhoven. Een van de andere oprichters werkte als programmamanager robotica aan de TU Eindhoven. Het bedrijf startte met de vier oprichters en heeft inmiddels 15 mensen in dienst.

Het bedrijf kan de te verhuren robots flexibel inzetten. De robots zijn op diverse vaardigheden te programmeren.

Waar de lessen zullen plaatsvinden is nog onduidelijk. Menting denkt aan een mengvorm van op locatie bij het betreffende bedrijf en op de TU Eindhoven of Delft.

Gerelateerde berichten...

X