Eerste Data Pro Verificaties

privacy

SkyKick en Visma-Raet hebben als eerste succesvol de Data Pro Verificaties ontvangen. Hiermee tonen de bedrijven aan dat zij als verwerker van gegevens van derden zich houden aan de Data Pro Code, de officiële AVG-gedragscode voor de ICT-sector.

Dit voorjaar keurde Autoriteit Persoonsgegevens de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital officieel goed. Na een korte implementatieperiode is het toezichthoudend orgaan nu operationeel en kunnen organisaties die de AVG-gedragscode volgen zich officieel verbinden aan de Data Pro Code.

Goedgekeurde organisaties ontvangen het Data Pro Verified-label. Hiermee tonen zij aan dat zij gegevensbescherming in hun organisatie hoog in het vaandel hebben staan en werken volgens de norm van de branchevereniging NLdigital.

Vijfde in Europa

De Data Pro Code is de eerste Nederlandse volledig goedgekeurde AVG-gedragscode en de vijfde in Europa. Voor de definitieve accreditatie is een stevig gefundeerd beoordelingskader. De toetsing daarentegen, is heel praktisch. Dankzij deze praktische opzet is het ook voor kleine en middelgrote bedrijven haalbaar om een Data Pro Verificatie te behalen.

Bedrijven die de code volgen maken gebruik van de standaard verwerkersovereenkomst van NLdigital. Onderdeel daarvan is het Data Pro Statement. Hierin verklaart een organisatie hoe zij omgaan met de gegevens die zij verwerken.

Zodra het Data Pro Statement volledig ingevuld is en een organisatie hier ook naar handelt, volgt de organisatie automatisch de Data Pro Code. Bedrijven kunnen hun professionaliteit aantonen door zich te laten beoordelen. Het toezicht op de naleving van de gedragscode is extern bij de internationaal geaccrediteerde AVG-toezichtorganisatie SCOPE Europe.

Lees ook:
  • Nieuwe maatregelen ter bescherming van online kinderrechten
  • Waarom je regelmatig een cybercrisis moet oefenen

Gerelateerde berichten...

X